Als god ook maar iets beters zou brouwen, zou hij het voor zichzelf houden.
Westmalle Tripel, de moeder aller Tripels. Westmalle Tripel wordt vaak beschouwd als hét referentiebier voor tripel als bierstijl. In 1933 werd de brouwerij van de abdij van Westmalle vernieuwd en groter. Er werd ook vervolgens een poging ondernomen om een ‘superbier’ te brouwen dat later de naam ‘tripel’ meekreeg. In 1956 werd het recept aangepast door broeder Thomas en de huidige Westmalle Tripel was geboren.
Bier: Westmalle Tripel
- Brouwerij: Westmalle (BE)
- Volume: 33 cl
- Alcohol Volume %: 9,5% ABV
- Kleur: Gouden kleur met een stevige witte schuimkraag en levendige pareling.
- Geur/aroma’s: Prachtig aroma met nuances van zoete mout, banaan en subtiele hoptonen.
- Smaak: Volmondig, rond en complex, aangename carbonatie, fruitig (banaan, meloen), met een mooi hopbittertje en een warme lange afdronk.
- Foodparing: Zeetong ‘à l’Ostendaise, hoevekip met champignonsaus en frietjes, appelcake.
Cover © Bart Van der Perre