WESTVLETEREN

op een keerpunt

De laatste tijden verandert er wel wat bij Westvleteren. Het is al een tijdje geleden dat werd overgestapt op een online reservatiesysteem voor het bier en recenter werden de flessen van een etiket voorzien, maar de grootste stap staat misschien nu wel voor de boeg … een ‘externe’ directie.

Je leest het goed, de Sint-Sixtus abdij heeft net een vacature op haar website gepubliceerd. De monniken wensen een algemeen directeur aan te werven die van buiten de abdijgemeenschap komt en dat ook kan blijven. Door gebrek aan instroom van nieuwe monniken is er momenteel niet meteen iemand die de rol van brouwerijmanager op zich wil/kan nemen binnen de gemeenschap en dus is deze stap noodzakelijk geworden. Op zich hoeft dat uiteraard geen probleem te zijn, maar uitzonderlijk is het wel. Bij Westmalle werken ze al 25 jaar met een externe directie en het werkt perfect. Het is gewoon een zaak van de juiste persoon te vinden: een bruggenbouwer die duidelijk beseft dat groei en winstmaximalisatie niet de enige zaken zijn die van belang zijn voor een bedrijf (van het type van de trappistenbrouwerij).

Wie denkt zich in zo’n filosofie te kunnen terugvinden kan zeker altijd eens een kijkje gaan nemen van wat Westvleteren te bieden heeft en wat ze zoal verwachten. Je vindt de vacature op hun website.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open