Zalm blijft een super populaire vis en is vooral heel lekker. In combinatie met het Belgische witte goud wordt het een gastronomisch topgerecht. Met gekookte aardappelen erbij serveert u een volledige maaltijd. We pairen dit verrukkelijk gerecht met een 888 Tripel Eight.
Ingrediënten:
- 4 stukjes zalmfilet van 150 g
- 6 schoongemaakte en fijngesneden stronkjes witloof
- 6 ontvelde, ontpitte en fijngehakte tomaten
- 1 schoongemaakte en fijngesnipperde sjalot
- 1/2 citroen
- klontje goede boter
- 5 cl olijfolie
- 1 bosje dille, fijngehakt
- snuifje suiker
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Fruit de sjalot aan in de hete olijfolie, voeg na een paar minuten de tomaten toe en laat het vocht verdampen op een hoog vuur.
- Zet na een 5-tal minuten het vuur lager en voeg de suiker toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
- Kruid de zalmfilets met peper en zout.
- Smelt de boter met wat olijfolie in een pan en bak de filets 3 minuten aan elke zijde.
- Bak ondertussen het witloof gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
- Verdeel het witloof over 4 borden. Leg een stukje zalm op het bedje van witloof en schep de tomatensaus rond de vis.
- Strooi de fijngehakte dille over het geheel.
Pairing:
We kiezen resoluut voor een 888 Tripel Eight. Een vlot doordrinkbare en licht hoppige tripel van 8,8 % ABV. Het licht fruitige en subtiel gekruide bier past uitstekend bij de bereiding. Het voert het gerecht naar hogere sferen, zonder dat beide partners elkaar hinderen.
Cover © Pixabay
Foto © 888 Tripel Eight