Even lekker als lelijk
Zeeduivel, ook wel staartvis of lotte genoemd, is een van de lelijkste, maar ook een van de lekkerste vissoorten. Never judge a fish on his cover! Zeeduivel is een ware delicatesse. De vis heeft wit, stevig vlees dat wat zoetig van smaak is. De meeste zeeduivels worden in ondiepe kustwateren gevangen. We bereiden de lekkernij met Duvel.
Ingrediënten:
- 800 gr filet van zeeduivel
- 1 flesje Duvel
- 25 cl water
- 25 cl room
- 2 eierdooiers
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Snij de filet in stukjes van 50 gr en kruid met peper en zout.
- Leg de stukjes in een braadslee, overgiet met de Duvel en voeg 25 cl water toe.
- Pocheer de filets.
- Neem 25 cl van het kookvocht en voeg de room toe. Laat tot ongeveer 1/5 inkoken.
- Hou intussen de filets warm.
- Haal de ingedikte saus van het vuur en voeg de eierdooiers toe. Klop tot een gladde massa.
- Schik de filets op een bord en overgiet met de saus.
- Serveer met spinazie en gekookte natuuraardappelen.
Pairing:
Keep it simple. We pairen het gerecht met een klassieke Duvel. Het bier past er uitstekend bij.
Cover © Vlam