Limoen-chili sockeye zalm & Breakside Wanderlust IPA
De sockeye, rode of blauwrugzalm is één van de smakelijste zalmsoorten. De vis komt vooral in koude kustwateren voor. De Sockeye zalm voedt zich met garnalen, kleine kreeften en andere minuscule zeediertjes. In combinatie met het koude water zorgt dit voor de dieprode kleur van de vis. Het vlees van deze zalm heeft een fijne structuur. Bereid met limoen en chili (zie recept) past deze lekkernij perfect bij een hoppige en sappige IPA. De Wanderlust IPA van Breakside is een perfecte keuze. Een briljante koperen kleur met een witte stabiele schuimkraag, een sexy en swingende neus met hinten van pompelmoes, in de mond volgt een ware smaakexplosie van hop en fruit. Dit bier vormt een ware symbiose met het gerecht. Het bier is krachtig genoeg om de chili te weerstaan en de hop wakkert de hitte in de mond aan. Het “juicy” bier houdt het gerecht levendig en compenseert de ietwat droge textuur van de zalm. Last but not least vormt de citrus toets een smaakbrug met de limoen. Een simpele maar quasi perfecte pairing.
Ingrediënten:
500 gr. sockeye zalm op vel
1 el vers gesneden chilipeper
1 limoen
3 el olijfolie
Grof zeezout
Zwarte peper
Een paar takjes dille
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Wrijf de zalmfilet in met de chili en het zeezout. Bestrooi met zwarte peper.
Knijp de limoen uit over de zalmfilet.
Leg de zalmfilet op de bakplaat en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
Verdeel de zalmfilet over de borden.
Versier met de takjes dille.
Serveer met groene asperges, limoenschijfjes en stokbrood.
- Vervang de Wanderlust gerust door een Haacht Super 8 IPA of een St-Feuillien Belgian Coast IPA.
- https://www.breakside.com
Pictures© Breakside