CALIFORNICATION

Ten noorden van San Francisco ligt de North Coast Area. Dit is een gebied met glooiende heuvels en een prettig, redelijk koel klimaat. De wereldberoemde wijnstreek van Sonoma maakt deel uit van deze regio. De wijnen zijn er fantastisch dankzij het koele klimaat. Niet enkel het “bloed van de druiventros”, maar ook het “sap van de dochter van de korenaar” is overvloedig aanwezig in Sonoma. Te beginnen met één van de beste brouwerijen van de States in het stadje Russian River. De gelijknamige brouwerij staat bekend on haar -hoe kan het ook anders- IPA’s. Pliny The Elder en Pliny the Younger zijn fantastische bieren, maar helaas slechts mondjesmaat te verkrijgen. Ook de andere brouwsels van Russian River Brewery ontgoochelen niet, al hebben we enige reserve bij hun sour ales.

Bear Flag Republic

In juni 1846 was Californië voor drie weken een onafhankelijk land, de “Bear Flag Republic”. Op 2 februari 1848 trad Californië formeel toe tot de USA. In de hele staat vindt men verwijzingen naar deze korte periode. Ook de brouwerswereld blijft niet achter en “Bear  Republic Brewery”  eert deze periode in haar naam. De bieren van deze deze brouwerij zijn gemaakt in de echte West Coast stijl. Hun flagship beer “Razor5”, is een  goed doordrinkbare en easygoing IPA.

Beer speaks people mumble

Lagunitas hoeven we niet meer voor stellen. Deze beroemde brouwerij (die sinds kort deel uitmaakt van het Heineken imperium) vaart sinds jaren haar eigen koers en laat een range van prachtige bieren los op de consument. Ron Lindenbusch, de rechterhand van stichter van Tony Magee,  waakt angstvallig  over de bedrijfscultuur. Onnodig te zeggen dat de bieren van onberispelijk kwaliteit zijn.

Hop, grout en …. Redwood

Brian Hunt van Moonlight Brewing is een wandelende bierencyclopedie en brouwt eigenzinnige bieren met sprekende namen. Zijn paradepaardje is “Working For Tips”, een bier zonder hop maar op smaak gebracht met schors van “Redwood” bomen (de grootste en oudste bomen ter wereld).

https://bearrepublic.com
https://moonlightbrewing.com

Photo’s© Lagunitas &Bear Republic

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open