“We pakken het niet te technisch aan, maar laten ons leiden door de emotie van het moment of de sfeer, want bier is plezier,” aldus Erik Verdonck. Samen met zijn...
Deze vraag maakte recent het voorwerp uit van een groot en zeer geanimeerd debat gevoerd op een van de meest emblematische plaatsen van de Belgische gastronomie, namelijk de beroemde keuken...
In Brussel vind je de Brasserie de la Senne. Een van hun uitstekende bieren draagt een opvallende naam: Taras Boulba… En nog een opvallender etiket met het opschrift : “Awel...
Ora et labora. Bidden en werken. Dat is wat de Benedictijnen van Affligem eeuwenlang deden om hun missie te behartigen: de behoeftigen helpen. Daaronder werd ook verstaan: het land bewerken,...
FAMILIAAL EN BELGISCH In lang vervolgen tijden had iedere stad, streek en zelfs dorp zijn eigen brouwerij en bier. Ja, in onze tijden van globalisering en (smaak)vervlakking is dat moeilijk te...
Brouwerij Gigi ligt verscholen achter een anonieme woning in het dorpje Gérouville in de provincie Luxemburg. De productie van een van de enige Waalse tafelbieren maakt deze brouwerij uniek. De...
Gelukkig hoeven we niet naar Portland te reizen als we goed bier willen. Ons land kent vele uitstekende bierwinkels. Een mooi voorbeeld is Abbey N°8, voluit Abbey N°8 – Belgian Beers...
Probably the best bottleshop in the world! Portland Oregon, alias “Beervana”, is beroemd en berucht omwille van zijn brouwerijen en bierbars. Ook Belmont Station, een waanzinnige bierwinkel, is gevestigd in...
Beer & Book Beer In The Netherlands is de nieuwe Engelstalige publicatie over bier en biercultuur in Nederland van de Engelse auteur Tim Skelton. Eerder schreef de in Eindhoven woonachtige...
Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen Voor de bearnaisesaus: Voor de rest: BEREIDING Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Fruit...
Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING Giet de fond, de bouillon en de ‘Lindemans Oude Gueuze Cuvée René’ in een kookpot....
Beer & Book Ben Vinken brengt een nieuw boek uit over de wereldberoemde en begeerde Trappistenbieren. Hij verbleef telkens een nacht in elke Trappistenabdij en beleefde wat de monniken elke dag ervaren. Voor...
Beer & Book Abbaye de Scourmont, de mythische Trappistenabdij, verscholen in “la Botte du Hainaut” heeft een rijke en bewogen geschiedenis. Een nieuwe luxueuze uitgave, bijna 200 bladzijden dik met hardcover, vertelt u...
HET IS PLEZIER! Vandaag is wijn nog altijd dé referentie als het gaat om dranken die gerechten begeleiden. Sinds de Industriële Revolutie kan wijn op een forse belangstelling rekenen. Pas...
Grand Cru bier is op zoek gegaan naar invloedrijke professionele spelers op vier grote Aziatische markten, zijnde China, Taiwan, Hong Kong en Singapore. Via deze uitwisselingen probeert men na te...
Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. De wilde oesters openen, het vocht opvangen en...
De nieuwe “Oude” geuze. Het redactieteam van Bier Grand Cru proefde in avant premiere de “Geuze Brett-Elle” van de Lambiek Fabriek. Bier: Oude Geuze Brett-ElleBrouwerij: Lambiek Fabriek (BE)Alcohol Volume %:...
Tijdens het festival ‘Antwerpen Barok 2018’ staan de schijnwerpers op Rubens. Hij is één van de meest invloedrijke kunstenaars ooit en de beroemdste inwoner van Antwerpen. Sinds een tijdje kan...
Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING De eendenborstfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels olie in een...