Elke stad heeft wel een bijnaam voor haar bewoners. In Brussel zijn het “Ketjes”, in Aalst heb je de “Ajuinen” en in Mechelen de “Maneblussers”. Dat is ook de naam...
Degustatie in de Abdij van Westmalle Het antwoord op de vraag “Wat is een tripel?” lijkt evident. Een beetje bierkenner schudt het antwoord zo uit de mouw, denk je. Maar...
Innovatie & Marketing Er wordt geïnvesteerd in een vierde brouwlijn en de uitbreiding van de fermentatie- en filtratie-installaties. De investering is een gevolg van de groeiende exportvraag naar ‘Stella Artois’....
Innovatie & Marketing In Free Spirits, een gloednieuwe mini-docuserie van ‘Primus’ en Brouwerij Haacht, portretteert ‘Primus’ gelijkgestemde eigenzinnige zielen (samen met communicatiebureau Boondoggle en productiehuis Hotel Hungaria). Mensen die hun...
Aan de oevers van L’eau blanche – waaraan de zaak zijn naam ontleent – én met uitzicht op een naar Belgische normen kolossale rots, kan u genieten van de lokale...
De Ancienne Belgique bevindt zich op een historische plek in het hartje van Brussel en is een van de beste concertzalen van de Lage Landen. De AB brengt hedendaagse muziek...
Op een steenworp van de Nederlandse grens en van de abdij van Postel ligt, te midden van de Kempische bossen, hotel-restaurant Postel Ter Heyde. De zaak is bekend om zijn...
Aan de prachtige Antwerpse Scheldekaaien vind je het eigenzinnige en artistieke Dock’s Café. Het interieur, vormgegeven door de Portugese architect Pinto, is ronduit adembenemend. Dock’s café is een huis van...
Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING De ontpitte dadels in stukjes snijden. De rode ui schillen en in stukjes of blokjes snijden....
Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING Het hertenvlees in blokjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De ui schillen...
Tussen Pot & Pint Palm en Dubuisson kiezen voor kaas… PALM Een glas bier & een boterham met kaas, een klassiekere combinatie van vakmanschap bestaat haast niet. Hele generaties zijn...
Beer & Book Toen de dieren nog konden spreken en de baard van Jef nog rood was, brouwden slechts zes Belgische trappistenbrouwerijen het heerlijke gerstenat. Heden ten dagen brouwen de...
Beer & Book Deze nieuwe uitgave van Gestalten is wederom prachtig vormgegeven. De schitterende fotografie doet ons spontaan watertanden. Het boek vertrekt vanuit de verschillende internationale bierstijlen. De auteur verklaart...
Foodcollectief “Alle Dagen Honger” brengt een ode aan de helden van het echte eten, foodartisans die de meest uiteenlopende lekkernijen produceren. Johanna Goyvaerts en Barbara Serulus luisterden naar deze helden...
Geloof niet wat u op het internet leest. “We zien brouwen als een hobby en niet als een broodwinning”, poneren de stichters op hun website. Maar dat is een schromelijke...
In het decor van een van ’s werelds mooiste streken kan u genieten van de waarachtige godendrank en luisteren naar de authentieke en heroïsche verhalen van brouwers. Welkom in Portland...
De Saison zag als biersoort het levenslicht in de 19de eeuw in het landelijke Henegouwen. In die tijd hadden landbouwers ‘s winters nog volop de tijd om bier te brouwen....
In ons eerste nummer startten we een nieuwe rubriek waarin we moedwillig zondigden tegen het principe “don’t judge a book by its cover”. Het is een rubriek die opvallende bieretiketten...
De vis, geef nu toe, is een intrigerend beestje. Je vindt ze in alle mogelijke vormen en kleuren. En je vindt ze in alle uithoeken van de wereld en heel...
Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. De natuur in Brazilië kent enorm veel variatie. In het noorden ligt het uitgestrekte Amazonegebied...