TALKING HEADS:

Ben Floren

Ben is een bierliefhebber in hart en lever. Sinds 2011 is hij gepassioneerd met bier bezig. Het clubje Beerlovers richtte hij op in 2012. En de Beerlovers Bar in Antwerpen volgde in 2016: The Ultimate Dream voor Ben.

Naar wat luistert u graag?

Muziek is zeer belangrijk voor mij. Voordat ik de bar begon, ben ik meer dan 20 jaar DJ geweest, zei het op sporadische basis. Rock, Metal, Pop, Elektronische muziek…. Groepen als Muse, Leftfield, Underworld, Creedence Clearwater Revival, AC/DC, ProPain staan zeer hoog in mijn lijstje.

Met welk persoon wilt u graag een glas bier drinken ?

Ik zou heel graag (nog) eens een glas bier willen drinken met Neil Fisher, de hoofdbrouwer van WeldWerks (Greely – Colorado (US)). Mijn biervriend uit Denver heeft me laten kennismaken met deze brouwerij, en ik was er op staande voet verliefd op. Neil was een tweetal jaar geleden in België en heeft toen ook de Beerlovers Bar bezocht. Voor mij was dat een hele eer. Dat zelfde jaar heb ik zelf WeldWerks bezocht, en was ik serieus onder de indruk. Met Neil wil ik nog eens een avond aan den toog zitten.

Wat is uw beste bierherinnering?

Als vervolg op de vorige vraag, was mijn beste bierervaring een bier van WeldWorks. In 2017 was ik in Denver, tijdens de week van het Great American Beer Festival. Gedurende die week worden er ook tal van andere bier festivals georganiseerd. Op een van de festivals die we toen bezochten, was WeldWerks ook aanwezig. Het bier Medianoche Reserve (een Bourbon Barrel Aged Imperial Stout), heeft een zo grote indruk op me gemaakt. Als het ware , de perfecte Imperial Stout. Zelden meegemaakt. Ik begin terug te kwijlen als ik eraan denk.

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Dat zijn er momenteel eigenlijk twee …

Wat 3 Fonteinen momenteel doet, vind ik absoluut geweldig. De droom van Armand wordt op een sublieme manier uitgevoerd: de lambik-O-droom. Uitzonderlijke Lambiek creaties worden gecreëerd, in een zeer fijne en verzorgde omgeving. De lay-out van de flessen is zeer zorgvuldig uitgewerkt, en natuurlijk de mensen zelf achter 3 Fonteinen zijn stuk voor stuk gepassioneerde mensen.

En datzelfde geldt voor DOK brewing uit Gent. Een brouwerij, die uitzonderlijk lekkere bieren maken, aangevuld met een Taproom, omgeven door een aantal restaurants, met als uitschieter (voor mij althans), het BBQ-restaurant. Hoge kwaliteit bieden in een super relaxe, chille sfeer. Een mens kan zich dan al snel thuis voelen.

Wat is voor u de grootst mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Ik krijg vaak zowel technische mensen als vertegenwoordigers van een bepaald bier product over de vloer in de bar. Als het onderwerp ‘onderhoud van de leidingen’ aan bod komt, zijn ze vaak stomverbaasd. In positieve zin, welteverstaan. De leidingen van uw tapinstallatie moeten zo perfect mogelijk onderhouden worden. Het bier dat de brouwer heeft gemaakt, en op vat zet, moet aan de klant gebracht worden, zoals hij het heeft bedoeld. En hiervoor moeten de leidingen van je bar in optimale conditie zijn, tijdig gereinigd worden, en het bier met liefde tappen.

Welk gerecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmaal?

Een super malse dikke biefstuk, saignant gebakken, met verse frietjes (in ossevet gefrituurd) en een kwakske huisgemaakte mayonaise. Dit vergezeld met een 5 jaar oude Oude Geuze van 3 Fonteinen. Dat overleef ik niet. Maar dat hoeft ook niet, want ’t is mijn laatste avondmaal… Heaven on Earth…

Foto © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend