Artikels

Moerengoud & Wilderen Goud Dit is een topparing met een gouden rand. Moerengoud is een kaas van de familiale kaasboerderij De Moerenaar, een artisanale kaasboerderij in de West-Vlaamse Moeren op...

Quiche Lorraine De ‘quiche’ is ‘een’ vorm van zoute taarten waarvan nog eens 1001 varianten bestaan. Zelfs de meest bekende variant die als de ‘oer quiche’ wordt gezien, de ‘Quiche...

Op ontdekking met Colruyt Het ene pintje is het andere niet. Er wordt af en toe wat neergekeken op pils. Gewoon een dorstlesser die je (meestal op café) bestelt en...

Vandaag vindt de 93ste uitreiking van de Oscars plaats in het Dolby Theatre in Hollywood. De uitreiking was oorspronkelijk gepland voor 28 februari 2021 maar werd met twee maanden uitgesteld...

Spi­na­zie­sa­la­de met Pas de Bleu Een snel, gemakkelijk en vooral heel smakelijk gerecht. Het ideale gerecht voor een rustige vrijdagavond na een hectische week. We serveren de salade met een...

Vandaag is het de Internationale Dag van de Boerenstrijd (International Day of Peasants’ Struggle). Deze dag zet de Braziliaanse boeren in de kijker die voortdurend strijd voeren tegen de straffeloosheid...

Homemade fish-sticks & 7 Hops Double Pale Ale Het is feest als er fish sticks op de tafel komen. Meestal komen ze recht uit het vriesvak van de supermarkt, maar...

Een forel uit de Ardense beekjes en riviertjes is een ware delicatesse, die spijtig genoeg steeds minder gewaardeerd wordt. in de jaren 70 en 80 van vorige eeuw stond deze...

De Falafel Tof is in normale omstandigheden een druk bezochte falafelbar in het centrum van Antwerpen. Je krijgt er een broodje met huisgemaakte en ultra verse falafel in je ‘pollen’...

Allemaal samen Het Jupiler bier zal tijdens het EK twee maanden lang letterlijk rood kleuren. Een schitterende campagne van AB InBev, met een vette knipoog, maar de weinig succesvolle en...

Hachis Parmentier Dit gerecht is dan wel erg eenvoudig, het redde ooit Frankrijk uit de hongersnood. De apotheker Antoine Parmentier was er namelijk van overtuigd dat de aardappel een cruciale...

Vitsi bier Om alle misverstanden te voorkomen: ‘Vitrin’ is geen etablissement in het Antwerpse Schipperskwartier, maar is een hippe bar op de Marnixplaats. Een paar blankhouten schotten, simpele stoeltjes, een...

Het belang van goede marketing kan nauwelijks overschat worden. Je mag de beste bieren ter wereld brouwen, zonder goede marketing zal niemand ze kopen en – sterker nog – zal...

Lamsbout Lam en Pasen … ze horen gewoon bij mekaar en zondag is het zo ver. In het Christendom is het eigenlijk Jezus die dienst doet als God’s onschuldig lam...

Neen, ballen in stout bereiden behoorde niet tot de ’12 Werken van Hercules’. We verwijzen hier naar Hercule (Poirot) stout van Brasserie des Légendes. En dit bier wordt gebrouwen in...

Neem een Slaapmutske Tripel De lente is er terug en dan krijgt de klok al een zomeruurtje. Vannacht schakelen we over van wintertijd op zomertijd. Dan verzetten we de klok...

Zalmforel filet gestoofd in Hoegaarden Geleidelijk wordt het warmer, de bomen worden langzaam groener en veel planten beginnen te bloeien. Ja, de meteorologische lente is in het land. Om dit...

Schrijver en bierliefhebber Ronald Giphart en eigenaar van vandeStreek bieren Ronald van de Streek lanceerden een gloednieuwe podcastserie over bier: de Fuck Wijn podcast. Fuck Wijn heeft acht afleveringen waarin...

We geven u graag een tip voor een snel een zalig gerechtje voor de eerste (thuis)werkdag van de lente. De paters van Westmalle besloten om hun ‘refter’ bier ‘Extra’ op...

Perzik met tonijn Dit weekend begint officieel de lente en dan mogen we weer wat frissere zaken op ons bord gaan leggen … al is het maar voor ’t gedacht....

Populair
Beer Agenda
Op locatie

BEER EXPERIENCE

Van:24/09/2025

Tot:24/02/2025

Op locatie

Dutch Beer Challenge

Van:16/04/2025

Tot:16/04/2025

Op locatie

Brussels Beer Challenge

Van:04/11/2024

Tot:07/11/2024

Advertentie
Registraties vanaf 01/06!
Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open