TONGERLO BRUIN

Ons Wekelijks Bier

Gisteren was het Maria-Lichtmis en we durven er geld op inzetten dat jullie nog of een paar liters beslag of enkele reeds gebakken pannenkoeken op overschot hebben. Hoe erg … ! Een kleine tip om nog even van na te genieten voor een ‘Lichtmis-bis-nummer’ : een bijpassend bier om die luxe boterhammen even door te spoelen.

Als jouw pannenkoeken goed zijn, en dat hopen we van harte, dan moet daar eigenlijk niet veel op. Gewoon wat suiker, maar dan wel bruine. Haal het niet in jouw hoofd om daar van die witte, geraffineerde rommel op te gooien. Nee, ga voor die bastaardsuiker van bij Candico. Heerlijk, lekker van bij ons en zij zijn eigenlijk (bijna) de ‘uitvinders’ van dit type suiker. Wil je eventueel nog een klein beetje hoeveboter op die pannenhoek doen zodat de suiker er wat beter op blijft plakken? Toegestaan.

Maar nu, wat drinken we hierbij? Een zacht bruin bier dat voor een mooie aansluiting zorgt bij die bruine suiker maar tegelijk fris genoeg is om door het beetje vet van de pannenkoek te breken en het geheel niet plakkerig in de mond te maken. We gaan voor de Tongerlo Bruin, die op de laatste editie van de Brussels Beer Challenge met een zilveren medaille ging lopen in deze categorie en vooral ook gewoon makkelijk te vinden is.

Bier: Tongerlo Bruin

  • Brouwerij: Haacht (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,5% ABV
  • Kleur: Donkerbruine kleur met een mooie beige schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Zoete mout met een zweem van kruiden. Klein beetje gedroogd donker fruit (krenten) en wat donkere kandij.
  • Smaak: Volmondig, warm, zacht zoetig. Ronde fruitigheid. Mooie afdronk met een aangenaam bittertje.

© Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open