HOLLANDS HOPHUIS TRAPT DE DERDE HOP TROPHY-ETAPPE AF IN DE WILDEMAN

Hollands Hophuis heeft de derde brouwerij in de Hop Trophy bekendgemaakt: Bellfield Brewery uit Edinburgh. Deze Schotse brouwerij is tevens brouwerij van de maand in alle A.B.T.-cafés. Een ‘meet and greet’ met de brouwers bij A.B.T.-café van het eerste uur In De Wildeman in Amsterdam vormde de aftrap van de derde etappe in de Hop Trophy.

Bellfield Brewery is opgericht in 2015 door twee coeliakiepatiënten. Het immuunsysteem van coeliakiepatiënten reageert schadelijk als zij gluten binnenkrijgen, wat onder andere ernstige darmschade veroorzaakt. Omdat de oprichters wel heel graag de nieuwste bieren wilden drinken, besloten ze een volledig glutenvrije brouwerij op te starten, waarbij de bieren ook vegan-friendly zijn. Het idee hierachter is dat Bellfield uitzonderlijke bieren brouwt waar iedereen van kan genieten.

Het derde Hop Trophy-bier

Lawless Village IPA is het vlaggenschip binnen het assortiment van Bellfield. Een IPA geïnspireerd op de Amerikaanse, maar met slechts 4,5% alc. drinkbaar als een Engelse IPA. Lawless Village wordt normaliter gehopt met Cascade en Centennial, voor de Hop Trophy-versie werd daar extra Lilly en Petit Blanc uit Duitsland aan toegevoegd. Uiteraard komen in deze limited edition de Cascade en Centennial ook van Europese grond.

Ontmoet en groet Bellfield

Om te vieren dat Bellfield A.B.T.-brouwerij van de maand is zijn een aantal mensen van Bellfield de Noordzee overgestoken om een lang weekend zichzelf te presenteren bij meerdere A.B.T.-cafés door het land, te beginnen bij In De Wildeman in Amsterdam. Ter plaatse werd de Hop Trophy aan hoofdbrouwer Keith Robertson uitgereikt. Keith en de rest van het aanwezige team van Bellfield gaven de hele avond toelichting op hun brouwerij en hun bieren, waarbij uiteraard extra aandacht werd gegeven aan de Hop Trophy-versie van Lawless Village IPA.

Een tevreden brouwer

Keith is zeer te spreken over deze Hop Trophy-versie: “Hollands Hophuis raadde ons Lilly en Petit Blanc aan, naast de Europees geteelde Cascade en Centennial. De Duitse hoppen Lilly en Petit Blanc zijn voornamelijk in de whirlpool en dryhop gegaan, om maximaal het aroma uit deze hoppen te trekken. En het heeft zeer goed uitgepakt, je proeft die typische harsigheid met het citrus-aroma, precies zoals we willen in een IPA geïnspireerd op de Amerikaanse versies. Het is heel mooi om te ontdekken dat je dit ook kan bereiken met hop van Europese grond, we zijn heel blij met het eindresultaat!”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open