Na het verdwijnen van onder meer Ekla en Wiels was er niets meer over, maar dankzij Brasserie de la Senne wordt er nu opnieuw pils gebrouwen in Brussel. “Het was...
Dit is een prachtige combinatie voor een warme nazomerse dag. Ventresca is het zachte vlees van de buik van de tonijn. Het visvlees is uitzonderlijk van smaak. Het is het...
Een jaar terug lanceerde Brouwerij De Halve Maan uit Brugge het alcoholvrije speciaalbier SPORTZOT (0,4%). Het merk veroverde in korte tijd de Belgische én de Nederlandse markt. Deze zomer kondigde...
De tomaat is een vruchtgroente en komt in veel variaties voor. De tomaten onderscheiden zich van elkaar door de grootte, vorm, smaak of stevigheid. We kiezen voor dit gerecht voor...
Nieuwe hopspot in Antwerpen. Lien Ceulemans en Diederik De Gryse openden een paar weken geleden een nieuwe bar aan de Ernest Van Dijckkaai met als focus natuurwijnen en ‘craft’ bieren...
Vandaag is het de verjaardag van Hildegard von Bingen. Zij mag, meer dan achthonderd jaar na haar dood, rekenen op een grote belangstelling voor haar persoon en haar werk. Omdat...
Zondag 22 september Zondag 22 september laten ze in Brussel weer eens de auto links liggen. Een weekje later dan sommige andere grote steden, maar dat is dan ook om...
Wat drinken we op deze ongeluksdag? Vrijdag de dertiende is een ongeluksdag waarop de kans om een ongeval te hebben of ontslagen te worden volgens velen net iets groter is...
Coxinhas zijn een typische Braziliaanse snack. In het land van de Samba vind je deze lekkernij in de populaire snackbar op de hoek, in een chic restaurant, in elk voetbalstadion,...
Vrijstaat Vanmol brouwt ambachtelijk bier in blik voor Air Antwerp Vandaag vinden de allereerste lijnvluchten van Air Antwerp plaats. De nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij die voortaan de Scheldestad met London City...
Pasta is een dankbaar ingrediënt in een snelle keuken. Je maakt in een mum van tijd de smakelijkste pastagerechten. Dat is precies wat je nodig hebt na een lange werkdag....
Het is eerste vrij- en visdag van het nieuwe schooljaar en we zijn net weer vertrokken voor een jachtig jaar op de schoolbanken. Of voor een tournee stress stapelen op...
Donderdag, 5 september, ondertekenen The Brewers of Europe, 25 nationale brouwersverenigingen en sectorgenoten een memorandum van overeenstemming over de etikettering van bier. De ondertekenaars verbinden zich ertoe zowel de ingrediënten...
21ste editie Dit weekend staat ‘probably the most beautiful square of the world’ weer volledig in het teken van het Belgisch bier. Gedurende het hele weekend zullen meerdere kleine, middelgrote...
Het is ondertussen al 7 jaar geleden dat ‘den Eddy’ zijn eerste brouwsels maakte. Een paar jaar later was ‘zijn’ Slurfke ook effectief in de rekken te vinden dankzij een...
such a lovely place! Mercure lanceert een gamma biercocktails in samenwerking met lokale brouwerijen en zo wordt op hotel gaan nog een stuk leuker. Mercure Hotels staan al sinds jaar...
Keekebisj wordt al sinds eind 2016 gebrouwen en was tot voor kort enkel van ’t vat verkrijgbaar. Het is één van de kwaliteitsvolle bieren van Belgoo. Het bier is sinds...
Fruitige klepper Brouwerij Van Steenberge heeft zich ook in het fruitige segment gewaagd en dan wel met het Piraat gamma. Hiermee speelt de brouwerij in op het groeiende succes van...
met Oude Geuze Brett-Elle Escargots is de Brusselse benaming voor wulken of karakollen, die in de Europese hoofdstad door straatverkopers aan de voorbijgangers verkocht worden. Echte Brusseleirs spreken van ‘kaoutchou...
Als de hoge hopranken hun zachte geur verspreiden, is het tijd om te plukken en te feesten. Affligem, Asse, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Opwijk en Aalst vormen de oudste hopregio van Vlaanderen....