Duvel Moortgat maakt zich klaar voor 5000 lopers en wandelaars Duvel Moortgat, Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels zullen op zondag 12 mei opnieuw 5000 lopers en wandelaars verwelkomen...
Kempens Kalfsvlees is afkomstig uit … de Kempen en natuurlijk van het jonge rund. Volgens een Europese Verordening mag het dier niet ouder zijn dan 8 maanden wanneer het geslacht...
Lecsó is een typisch Hongaars gerecht bereid met tomaten, uien en paprika’s. De uiteindelijke smaak hangt af van de gebruikte soort paprika. De één zweert bij een hete en bijtende...
Brouwerij De Brabandere lanceerde haar nieuwe Bavik Super Pils campagne. De boodschap? Kom uit je kot. Ga een pint pakken. Geniet samen met je echte vrienden. Want de beste herinneringen...
Onze lieve buur, de Noordzee, is een schatkamer vol lekkers, die onze contreien al eeuwenlang van verse vis voorziet. In de Noordzee leven minstens 220 verschillende soorten vis, schaal-en schelpdieren....
C’est formidable! Het Brussels Jazz Weekend is een gratis festival dat aan de talrijke jazzliefhebbers de kans biedt om de stad te doorkruisen op de klanken van Belgische en internationale...
Van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker De wereld zou een betere plek zijn mochten veel dingen kleiner zijn. Die gedachte loopt als een rode draad doorheen...
Brouwen in een fort Een brouwerij met een naam en locatie die doen uitschijnen dat ze over een eeuwenoude historie beschikken. Niets is minder waar. Eigenaren Daniëlle Duits en Marco...
Fry Willy is een nieuw fish & chips restaurant in het hartje van Gent, gelegen in het historisch centrum vlakbij de Graslei en het Gravensteen. Je vindt er de lekkerste...
Yannick Boes Yannick Boes (Jean-Marie-Simon-Paul) is Doctor in de Rechten en brouwer. Hij is geboren te Leuven op 11/07/1945 en getogen te Alken (Limburg). Tijdens zijn actieve loopbaan bekleedde hij...
Sympathy for the devil (Scene 6) Roze olifanten… zijn geen gezichtsbedrog… In 1988 lanceert brouwerij Huyghe Delirium Tremens. De witte fles lijkt Keuls aardewerk. Op het etiket verbeelden roze olifanten,...
Morgen gaat het Zythos BierFestival weer van start, ondertussen een vaste waarde in Leuven. Een ode aan het Belgisch bier gebracht door de brouwers zelf (die er hun stand bemannen)....
Enkele maanden na de sluiting van driesterrenrestaurant Hertog Jan maakt het team achter de populaire zaak een nieuwe start. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen een vernieuwde versie van...
De erkende abdijbieren van Herkenrode zijn stuk voor stuk gracieus, met de stoerheid van de graven van Loon, de elegantie van de abdissen van Herkenrode en een vleugje van de...
Op woensdag 20 maart 2019 werd in Rotterdam de vijfde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. 70 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 441 verschillende bieren ingestuurd om deel te nemen...
Is dit nu niet echt het mooiste feest uit het christendom …? Het einde van de vasten. Veertig dagen dat we ons onthouden en nu mogen de remmen weer los....
met bier De stad Luik is wereldberoemd in heel België om haar Luikse suikerwafels en vurige voetbalsupporters. Ook de andere delicatesse ‘Luikse Balletjes’ uit de ‘Vurige Stede’ kan heel wat...
Verse pizza uit de supermarkt en bier Een verse pizza is natuurlijk het summum. Maar heel wat mensen steken na een drukke werkdag snel een pizza in de oven die...
Yannick de Cocquéau In het bier getuimelde economist die zich nu als freelancer bezig houdt met alles wat van dichtbij of veraf naar gerstenat ruikt: organisatie van evenementen, brouwen, schrijven,...
Wanderlust is de onweerstaanbare drang om erop uit te trekken. Reizen om de wereld te verkennen, andere mensen te ontmoeten en op die manier jezelf en het leven beter te...