MAATJES

Daar zijn ze weer. Maatjes zijn een echt seizoensproduct. Veel mensen kijken uit naar de start van het seizoen. Zodra de vis weer aan wal is, eten we de haring op alle denkbare manieren. Zo uit de hand, met of zonder uitjes of in een gastronomisch gerecht. Het is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Het haringseizoen startte dit jaar op woensdag 16 juni. Oftewel de dag dat de eerste Hollandse Nieuwe van het seizoen verkocht mag worden. Dan kunnen we tot en met juli genieten van deze Hollandse Nieuwe. Rest de vraag welk bier past bij deze lekkernij?

Maatjes zijn zilt zout en romig, dus in eerste instantie raden we frisse pint aan. Het moutige en licht hoppige bier sluit naadloos aan bij de zachte smaak van de maatjes. De zoute toets versterkt de smaak van de pils. Ook witbier vormt een mooie combinatie met de romige maatjes. De zalvende kracht van het bier is een perfect complement voor de romige vis. Het licht zuurtje van het bier maakt het geheel levendig.

Een hoppig licht bier, genre Taras Boulba van Brasserie de La Senne of een Vicaris Quinto van brouwerij Dilewyns kan bij maatjes. Enig probleem het bier mag de vis niet overheersen.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open