Lach of drink je kriek! Als we de Britse psycholoog Cliff Arnall mogen geloven is de derde maandag van januari de dag van het jaar waarop je stemming het somberst...
‘Belgian Beer Boogie, double, triple’ horen we de groep Kingmixers zingen in een opgewekte vertolking van het nummer ‘Belgian Beer Boogie’. Een eerbetoon van deze groep aan het Belgische bier...
Een bierig alternatief voor popcorn. Uit archeologische vondsten in Mexico blijkt dat het laten ploffen van maïskorrels in hete as de oeroude methode is om maïs eetbaar te maken. Vandaag...
Driekoningen Op 6 januari wordt wereldwijd Driekoningen gevierd, oftewel Epiphany. De evangelist Matteüs spreekt over de ‘wijzen uit het oosten’ (Mt 2, 1-12). Op zoek naar de ‘koning der Joden’...
In de USA is Pulled Pork al jaren een culinair begrip en een gigantische hype. Ook in de UK en het hoge Noorden is het gerecht super populair. Onze contreien...
UK Trappist klooster St. Bernard bouwt een brouwerij. De kogel is door de kerk. Het Engelse Cisterciënzer klooster Mount St. Bernard bouwt momenteel een brouwerij en brouwt binnenkort dus bier....
Na de feesten Misselijkheid en hoofdpijn zijn bekende symptomen na een nachtje feesten. Er bestaat maar één echte oplossing: weinig of geen alcohol drinken. Jammer genoeg bevat bier alcohol en...
Met Geuze Cantilion of “bières brut” uit Buggenhout. Geloof het of niet, maar er bestaan officiële richtlijnen voor een plateau “Fruits des Mers”. De Grote Larousse Gastronomique, het Franse culinaire...
Met bier! Sabayon is een typisch Italiaans dessert (Zabaglione), maar met een heel eenvoudige ‘wissel’ heb je een schitterende Belgische variante! Ben je nog op zoek naar een leuk dessertje...
Een snel, gemakkelijk en smakelijk kerstmenu voor bierliefhebbers. Het dagdagelijkse leven is maar al te vaak te hectisch. Maak het jezelf daarom gemakkelijk. Sommige dingen kunnen nu eenmaal veel sneller...
Top biercocktail De “Old Fashioned” is een real gentleman’s drink. De cocktail stamt uit het jaar 1881. Het drankje zou zijn uitgevonden door een barman van de Pendennis Club, een...
Een klassiek kerstmenu vergezeld van bier. Wij gaan dit jaar voor een klassiek kerstdiner. Alle suggesties voor dit kerstmenu zijn dan ook traditioneel en geworteld in onze Belgische eetcultuur. Niets...
De keuze van de BGC redactie Zelfs de hipste vogel is niet vies van een beetje traditie in de kerstperiode. Een jaarlijkse traditie zijn onze kerstbieren. Deze “lekkere” gewoonte hebben...
In het historisch centrum van Brussel en tegenover het wereldbekende Manneken Pis, heropent Café Manneken Pis. Een authentiek biercafé dat ingericht werd als proeflokaal. Het concept komt van Bernard Moortgat....
Zalige pairing Blini’s zijn afkomstig uit de Russische keuken. Het zijn kleine, dikke, hartige boekweitpannenkoeken. Maak een blinibeslag -zie recept- en voeg in kleine blokjes gesneden appels en blonde rozijnen...
Heidens gerstenat Als je de traditie van het Kerstbier wil doorgronden, moet je eigenlijk terugkeren tot de tijd dat de Kelten hier de plak zwaaiden. Meteen besef je dan ook...
Bush de Noël Bush de Noël: Brasserie Dubuisson brengt elk jaar een iconisch kerstbier op de markt. Met een aroma van geel steenfruit, mout, karamel, gist, chocolade en gedroogde zuidervruchten...
Decadente Luxe? Een gezondheidskalender uit 1808 windt er geen doekjes om: ‘De kuit bracht het bloed op hol.’ Deze claim is nooit wetenschappelijk bewezen, maar het is algemeen bekend dat...
Wie zoet is krijgt lekkers De viering van Sinterklaas gaat terug tot de bisschop Nicolas van Myra die na zijn dood op 6 december 342 heilig werd verklaard en schutspatroon...
Aan de oevers van “L’eau blanche” -waaraan de zaak zijn naam ontleent- en met uitzicht op een naar Belgische normen kolossale rots, kan u genieten van de lokale specialiteiten. De...