Artikels

In het historisch centrum van Brussel en tegenover het wereldbekende Manneken Pis, heropent Café Manneken Pis. Een authentiek biercafé dat ingericht werd als proeflokaal. Het concept komt van Bernard Moortgat....

Zalige pairing Blini’s zijn afkomstig uit de Russische keuken. Het zijn kleine, dikke, hartige boekweitpannenkoeken. Maak een blinibeslag -zie recept- en voeg in kleine blokjes gesneden appels en blonde rozijnen...

Heidens gerstenat Als je de traditie van het Kerstbier wil doorgronden, moet je eigenlijk terugkeren tot de tijd dat de Kelten hier de plak zwaaiden. Meteen besef je dan ook...

Bush de Noël Bush de Noël: Brasserie Dubuisson brengt elk jaar een iconisch kerstbier op de markt. Met een aroma van geel steenfruit, mout, karamel, gist, chocolade en gedroogde zuidervruchten...

Decadente Luxe? Een gezondheidskalender uit 1808 windt er geen doekjes om: ‘De kuit bracht het bloed op hol.’ Deze claim is nooit wetenschappelijk bewezen, maar het is algemeen bekend dat...

Wie zoet is krijgt lekkers De viering van Sinterklaas gaat terug tot de bisschop Nicolas van Myra die na zijn dood op 6 december 342 heilig werd verklaard en schutspatroon...

Aan de oevers van “L’eau blanche” -waaraan de zaak zijn naam ontleent- en met uitzicht op een naar Belgische normen kolossale rots, kan u genieten van de lokale specialiteiten. De...

AB Café & Resto De “Ancienne Belgique” bevindt zich op een historische plek in het hartje van Brussel en is een van de beste concertzalen van de Lage Landen. De...

van een Straffe Hendrik De naam ‘Straffe Hendrik’ verwijst naar de familiale geschiedenis van brouwerij ‘De Halve Maan’ te Brugge. Het bier is genoemd naar de brouwersdynastie Maes, die gedurende...

Een ‘nieuwe’ trend? Infuusjes rangschik je misschien automatisch in de wereld van de cocktails, maar ook in de bierwereld begint de techniek door te breken. Brouwerij Het Anker heeft met...

Vilvoorde is het mekka voor de paardenliefhebbers. Althans voor diegenen die van paardenvlees houden. The place to be? Restaurant “De Kuiper”, opgericht in 1959 en vandaag de dag uitgebaat door...

Ten Fidy Imperial Stout. Olie is voor de motor als bloed voor het lichaam. Het moet overal komen om ervoor te zorgen dat er niets afsterft en alles naar behoren...

ZESDE EDITIE VAN DE BRUSSELS BEER CHALLENGE De opmars van bier en brouwerijen in de wereld zet zich onverminderd door. In alle uithoeken van de wereld openen kleine onafhankelijke brouwerijen...

Heren, vandaag is het onze dag. 19 november staat immers bekend als ‘Internationale Mannendag’. Drink vandaag dus een stevige pint. Bier wordt altijd beschouwd als mannendrank. Het klassieke scenario: de...

Marianne Faithfull, muze van Mick Jagger, icoon uit the sixties, bracht in 1979 het album Broken English uit met daarop het prachtige ‘The ballad of Lucy Jordan’. Een monument van...

Tijdens de elfde Week van de Smaak staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. Tussen 16 en 26 november denkt Vlaanderen bewust na over hoe onze eetmomenten er in de toekomst...

Een hotdog is een wereldberoemd gerecht. Het is vrij simpel te bereiden: een worstje, een broodje, mosterd of ketchup, meer hebben we niet nodig. Het is de ideale snelle hap....

Of Frans bedrog? Mimolette is vermoedelijk van oorsprong een Franse imitatie van Edammer kaas. Het mercantilisme van Jean-Baptiste Colbert stelde in de 17e eeuw een verbod op de import van...

Jopen ExceptioNEL. Ice IPA Ice ice baby,ice ice baby. All right stop, listen and taste. Jopen is back with a new release. Met de introductie van Jopen ExceptioNEL komt de...

Bier cassoulet met Westmalle Dubbel. Een traditionele cassoulet is een Franse regionale specialiteit van de Midi-Pyrénées, met witte bonen en vlees als hoofdingrediënten. Drie steden claimen het authentieke en beste...

Populair
Beer Agenda
Op locatie

Brussels Beer Challenge Prijsuitreiking

Van:17/11/2025

Tot:17/11/2025

Op locatie

Horeca Expo

Van:16/11/2025

Tot:19/11/2025

Op locatie

Dutch Beer Challenge

Van:01/04/2026

Tot:16/04/2025

Advertentie