ZALM MET WITLOOF & 888 TRIPEL EIGHT

Zalm blijft een super populaire vis en is vooral heel lekker. In combinatie met het Belgische witte goud wordt het een gastronomisch topgerecht. Met gekookte aardappelen erbij serveert u een volledige maaltijd. We pairen dit verrukkelijk gerecht met een 888 Tripel Eight.

Ingrediënten:

  • 4 stukjes zalmfilet van 150 g
  • 6 schoongemaakte en fijngesneden stronkjes witloof
  • 6 ontvelde, ontpitte en fijngehakte tomaten
  • 1 schoongemaakte en fijngesnipperde sjalot
  • 1/2 citroen
  • klontje goede boter
  • 5 cl olijfolie
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • snuifje suiker
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Fruit de sjalot aan in de hete olijfolie, voeg na een paar minuten de tomaten toe en laat het vocht verdampen op een hoog vuur.
  2. Zet na een 5-tal minuten het vuur lager en voeg de suiker toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
  3. Kruid de zalmfilets met peper en zout.
  4. Smelt de boter met wat olijfolie in een pan en bak de filets 3 minuten aan elke zijde.
  5. Bak ondertussen het witloof gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel het witloof over 4 borden. Leg een stukje zalm op het bedje van witloof en schep de tomatensaus rond de vis.
  7. Strooi de fijngehakte dille over het geheel.

Pairing:

We kiezen resoluut voor een 888 Tripel Eight. Een vlot doordrinkbare en licht hoppige tripel van 8,8 % ABV. Het licht fruitige en subtiel gekruide bier past uitstekend bij de bereiding. Het voert het gerecht naar hogere sferen, zonder dat beide partners elkaar hinderen.

Cover © Pixabay

Foto © 888 Tripel Eight

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!