Artikels

Geloof niet wat u op het internet leest. “We zien brouwen als een hobby en niet als een broodwinning”, poneren de stichters op hun website. Maar dat is een schromelijke...

In het decor van een van ’s werelds mooiste streken kan u genieten van de waarachtige godendrank en luisteren naar de authentieke en heroïsche verhalen van brouwers. Welkom in Portland...

De Saison zag als biersoort het levenslicht in de 19de eeuw in het landelijke Henegouwen. In die tijd hadden landbouwers ‘s winters nog volop de tijd om bier te brouwen....

In ons eerste nummer startten we een nieuwe rubriek waarin we moedwillig zondigden tegen het principe “don’t judge a book by its cover”. Het is een rubriek die opvallende bieretiketten...

De vis, geef nu toe, is een intrigerend beestje. Je vindt ze in alle mogelijke vormen en kleuren. En je vindt ze in alle uithoeken van de wereld en heel...

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het op vier na grootste land ter wereld. De natuur in Brazilië kent enorm veel variatie. In het noorden ligt het uitgestrekte Amazonegebied...

Dock’s Café is in Antwerpen een huis van vertrouwen. Het is zowel een kantine voor de havenbonzen en de captains of industry als een pleisterplaats voor de modale burger zoals...

Eind vorig jaar opende in Mechelen een nieuwe zaak met zo wat ongeveer de grappigste en langste naam voor een bar die er in België moet zijn. Deze ietwat aparte naam...

Letterlijk vertaald vat dit woord de ziel van de “Brusseleir” samen, die nooit maar dan ook nooit voldaan is. Gulzigaards, perfectionisten en liefhebbers van Geuze zijn bij ons aan het...

Beer & Book Het luxueuze jaarboek van de gastronomie in woord en beeld. Het “woord” geeft een overzicht van al wat beweegt in de gastronomie. Het “beeld” maakt het boek...

Beer & Book Geëmailleerde reclameborden waren jarenlang het reclamemedium bij uitstek van vele Belgische brouwerijen. Deze borden sierden de gevels van talrijke cafés en waren een uitgelezen manier om bieren...

Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING De hondshaai in gelijkmatige stukken snijden, met zout bestrooien en kort laten rusten. De stukken...

Beer & Book Biersommelier Fiona de Lange en chef Jo Vaesen van het Amsterdamse restaurant Dwars hebben samen een boek op de markt gebracht. Zeventig gerechten met bijpassende bieren van...

Foodpairing Heerlijke bier- & foodpairing recepten door bierchef Han Hidalgo. INGREDIËNTEN voor 4 personen BEREIDING Gemengde sla afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Gerookte haringfilet in dunne plakjes snijden....

De Struise Brouwers hebben een ‘Cuvée Delphine’ in de aanbieding. Een stout, een ‘Black Albert’ met een etiket ontworpen door kunstenares Delphine Boël… Stout, Albert, Boël, hebt u ’em? Een...

Wereldvermaard zijn ze, onze Belgische bieren. Maar een echte prestigieuze bierwedstrijd had ons apenlandje nog niet. Daarom beslisten bierevenementen- en communicatiebureau Becomev vier geleden om de Brussels Bier Challenge op...

Christophe Gillard is altijd trouw gebleven aan de filosofie om uitsluitend artisanale Belgische en buitenlandse bieren te promoten. De handelszaak die hij uitbaat in Aarlen is een must voor de...

We zijn amper drie maand na de opening van deze nieuwe zaak nabij de Brusselse Hallepoort en het is er al koppen lopen. Antoine Pierson heeft namelijk een gat in...

Hubert Geers, vader van de huidige zaakvoerder Dominiek, bouwde de voorvaderlijke brouwerij in Oostakker om tot een drankenhandel. Hun passie voor artisanale en onbekende streekbieren ligt aan de basis van...

Beer & Book Internationaal biersommelier en eigenares van de Berlin Beer Academy, Sylvia Kopp, neemt ons in haar eerste boek Hops & Barley mee op een boeiende tocht langs ’s werelds...

Populair
Beer Agenda

Begin je zondag met een unieke beleving

Van:06/07/2025

Tot:06/07/2025

Op locatie

Horeca Expo

Van:16/11/2025

Tot:19/11/2025

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025

Op locatie

BEER EXPERIENCE

Van:23/02/2026

Tot:23/02/2026