BELGIAN BEER BOOGIE

‘Belgian Beer Boogie, double, triple’ horen we de groep Kingmixers zingen in een opgewekte vertolking van het nummer ‘Belgian Beer Boogie’. Een eerbetoon van deze groep aan het Belgische bier en de dubbel en tripel in het bijzonder. Dit nummer geeft inspiratie voor het onderstaand gerechtje met een smakelijke, licht gekoelde dubbel als begeleidend bier. De vrolijke muziek op de achtergrond zal voor een extra smakelijke toets zorgen.

Flensjes met dadelpuree en amandelsnippers

Ingrediënten voor vier personen:

8 eetlepels bloem

1 groot ei

4 dl halfvolle melk

8 ontpitte, kleine dadels

15 cl Westmalle Trappist Dubbel, of andere dubbel

2 eetlepels amandelsnippers

2 theelepels fijn geraspte sinaasappelschil (of in flintertjes)

roomboter, om te bakken; eventueel vermengd met zonnebloemolie

Bereidingswijze:

De dadels in stukjes snijden en 2 uur in het bier wellen. Na het wellen met de staafmixer pureren en de geraspte sinaasappelschil erdoor roeren. In een mengkom een beslag maken van bloem, ei en melk. Dunne flensjes van het beslag in de boter of een mengsel van roomboter en zonnebloemolie bakken en iets laten afkoelen. De dadelpuree gelijkmatig over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Met amandelsnippers, die kort in een koekenpan zonder vet zijn verwarmd, garneren. Aanbevolen bieren, bijvoorbeeld Westmalle Trappist Dubbel, Chimay Rood, La Trappe Dubbel, Affligem Dubbel, Pater Lieven Bruin. De licht zoete toets van deze bieren combineert goed met de zachte smaak van de flensjes in combinatie met de zoete toets van de dadelpuree en de subtiele smaak van de amandelsnippers.

(Belgian Beer Boogie: Kingmixers: Riding With Mr. Blues (cd); CDBaby /The Kingmixers 620969992002).

Han Hidalgo (Biercuisine en Jazzcookin).

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!