Zalige pairing
Blini’s zijn afkomstig uit de Russische keuken. Het zijn kleine, dikke, hartige boekweitpannenkoeken. Maak een blinibeslag -zie recept- en voeg in kleine blokjes gesneden appels en blonde rozijnen toe. Bak de blini’s in een antikleefpan. Leg een sneetje foie gras op de blini en werk af met vijgenconfituur. Serveer met walnoten en veldsla. We kiezen voor een bier dat krachtig genoeg is om deze machtige creatie te weerstaan en tevens een frisse toets in huis heeft. Een “Duchesse de Bourgogne” is de ideale begeleider. Het bier heeft een zoete, volle smaak en een frisse afdronk met een mooi zuurtje.
Ingrediënten:
50 gr tarwebloem
150 gr boekeitbloem
1 tl suiker
15 gr gist
2,5 dl melk
2 dooiers
2 eiwitten
60 gr goede boter
4 el zonnebloemolie
zout
Bereidingswijze:
Verkruimel de gist in een kom en voeg 1 1/2 dl. melk toe. Meng zorgvuldig.
Doe 100 gram boekweitmeel in een schaal en roer het gist mengsel erdoor. Laat het beslag afgedekt met een vochtige handdoek op een warme plaats 60 minuten rijzen.
Roer de eierdooiers los met de suiker en het zout.
Laat 15 gr boter in 1 dl. melk smelten
Meng de melk en het dooier mengsel door het beslag.
Schep er de tarwebloem en de resterende boekweitbloem door en klop op.
Klop de eiwitten zeer stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Laat het beslag afgedekt nog 20-30 minuten rijzen. Het beslag is nu klaar voor gebruik.
Foto©Brouwerij Verhaeghe