Bier op jouw feesten

Colruyt lanceert eindejaarsassortiment

Jaarlijks lanceert Colruyt in deze periode een wat aangepast eindejaarsassortiment bieren. Een kwestie van voorbereid de feesten te kunnen ingaan, maar ook telkens inspelend op de tendensen van het voorbije jaar. Om met de deur in huis te vallen, we kunnen niet meteen zeggen dat we ‘happy’ worden van die trends. Samengevat:

  • Het pilssegment blijft het vrij goed doen;
  • De ‘genietbieren’ krijgen klappen (inflatie en klanten die vergeten dat naast de prijs aan de kassa ook hun loon stevig werd geïndexeerd);
  • Echte dorstlessers hebben het ook niet onder de markt (volgens het KMI wordt 2024 het natste jaar ooit);
  • Mooie groei bij de alcoholvrije bieren (leuk voor de brouwers voor wie het toch een beetje de dalende verkoop compenseert, maar we kunnen moeilijk enthousiast worden dat de toon steeds meer evolueert van ‘verantwoorde alcoholconsumptie’ naar het volledig demoniseren).

Laagalcoholisch

Het aanbod alcoholvrij bier is bij Colruyt al stevig uitgebreid en telt nu zo’n 40 referenties. Ze verkochten er vorig jaar dan ook 5,8 miljoen liter van (meer dan 2 volle Olympische zwembaden om een idee te geven). Een beetje variatie mag dus wel. Met de feesten kan er blijkbaar dan toch een beetje alcohol in zitten en wordt een leuke box gelanceerd met zes bieren onder de 5% ABV (Westmalle Extra, Chimay Dorée, Taras Boulba, Kasteel Extra, Chouffe Lite en Tripick 4). Leuk cadeautje voor onder de kerstboom.

Aan tafel

Voor aan het feestdis kun je ook kiezen uit een leuke reeks limited editions, grote flessen en nieuwigheden. Enkel met de nieuwigheden kom je eigenlijk al toe:

  • Aperitieven met Oude Geuze Boon Black Label: mals, fris zurig en kurkdroog;
  • Een Grimbergen Cuvée 2024 (winnaar van de thuisbrouwerscompetitie van de microbrouwerij van de abdij) bij het voorgerecht: blond, mooi bitterheid, subtiele kruidige toets en een goede doordrinkbaarheid.
  • Petrus Infinitum (een blend van een volle, welgehopte tripel met 24 maanden gerijpt foederbier) bij het hoofdgerecht: moutzoetig, fruitig, fris zuurtje, subtiele houttoetsen.
  • Duvel Barrel Aged nr 9 (Kentucky Style Bourbon Editie) bij het dessert en als ‘pousse’: rond, krachtig, alcohol warmend, vanille.

Mocht dit totaal niet bij jouw menu passen, is er uiteraard nog meer dan keuze genoeg in het eindejaarsassortiment. Wie onze Belgische brouwers met de feesten een hart onder de riem willen steken, zit bij Colruyt in ieder geval goed. Op de obligate Carlsberg, Heineken en Guinness na is het bierassortiment namelijk Belgisch (98% dus).

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
Registraties zijn open!