BROUWERIJ ’T IJ EXPOSEERT HAAR EIEREN

Kunstenaars beschilderen struisvogeleieren voor Pasen

Brouwerij ’t IJ in Amsterdam legt niet vaak de link tussen ’t IJ en een eitje, maar deze Pasen maken ze een mooie uitzondering: Ze kochten 30 struisvogeleieren en vroegen kunstenaars uit Amsterdam, maar ook uit de rest van het land om deze te beschilderen. Het resultaat: een prachtige, bonte verzameling aan kunstwerken die hopelijk nooit kapot gaan vallen. Met Pasen worden ze tentoongesteld in een galerie in Amsterdam.

Het brouwen van het lentebier PaasIJ voelt elk jaar weer als een feestje. De jongens van de brouwerij wilden dat eens goed laten zien en dus werd er hard nagedacht hoe dat gevierd moest worden. Natuurlijk met een klassieker: eieren beschilderen! ‘t IJ kent via via aardig wat toffe artiesten, dus dat vormde geen probleem. Er werd heel enthousiast gereageerd op dit idee, dus die grote eieren vlogen binnen een paar dagen de deur uit. Echt leuk om te zien! Bij elk ei dat beschilderd weer terugkwam op de brouwerij vielen de monden van personeel vaak open: echte kunstwerken, iedereen apetrots op het resultaat!

Tussen de namen zien we bekende, maar ook veel onbekende namen. Men wilde een grote diversiteit in deze IJ-expo, met artiesten uit alle hoeken, zoals ook de IJ bieren in alle lagen en kringen gedronken worden. Aan de vooravond van Pasen viert Brouwerij ’t IJ haar PaasIJ-feestje voor artiesten en genodigden bij Rutger Brandt Gallery. Aansluitend zijn de eieren daar voor iedereen te bewonderen tijdens de Paasdagen. En ze staan gewoon te prijken op sokkels, dus je hoeft er niet naar te zoeken deze keer.

Of we vanaf nu elk jaar een vers rekje kunsteieren mogen verwachten laat de Brouwerij nog in het midden: Eerst maar eens kijken waar deze exemplaren allemaal terecht gaan komen. Een jaarlijkse zoektocht naar deze juweeltjes zou ook een leuk evenement zijn!

Deelnemende artiesten: Amsterdam Sign Painters, Aukje Dekker, Cyril (BatArtWorks), Michiel van der Born, Jorik Breur, Merel Cremers, Vincent Dams, Def P, Loes van Delft, Thij8on, Darko Groenhagen, Bob Heiligers, Rogier van der Heijden, Chieri Higa, Sjoerd Koopmans, Muis & Onno Kortland, Piet Kroon, Saša Ostoja, branding agency Positivity, Jelte Reinders, Michiel Romeijn, Rosanne van Spaendonck, Sjoco Sjon en Trobbies.

PaasIJ (7%)

Een licht amberkleurig bier dat zacht en licht kruidig van smaak is. De aroma’s vormen een mooie balans tussen fruit, koriander, gist en hop. Een prettige combinatie waarbij het bittertje extra mooi naar voren komt door de licht geroosterde mout. De afdronk is licht tintelend, met een langdurige frisse nasmaak. Een IJ om elk voorjaar weer gretig naar op zoek te gaan.

Expo:

Geopend voor bezoek op zaterdag, Paaszondag en –maandag van 12.00 – 17.00u (20-22 april)

Rutger Brandt Gallery, Bethaniënstraat 39, Amsterdam

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open