DOMINICAINS TRIPEL 8

Ons Wekelijks Bier

Brasserie 3F is een vrij recente brouwerij gevestigd in Frameries, halfweg tussen Mons (Bergen) en de Franse grens. Hun verhaal is vrij ‘klassiek’ : begonnen in de garage in ketelkes van 30 liter, twee vrienden met complementaire capaciteiten, een stevige interesse in en passie voor bier en een droom die werkelijkheid is geworden. Vandaag beschikken ze over een moderne brouwerij waar zo’n 30.000 hectoliters bier kunnen worden geproduceerd. Ook hun aanbod oogt vrij ‘klassiek’ : een Dubbel, een Tripel en een Quadrupel … tot je het bier uitschenkt : 3 x blond! Leuk om er ons nog eens aan te herinneren dat een dubbel en een quadrupel niet perse ‘donker’ hoeven te zijn. De Tripel beantwoord dan we volledig aan het ‘klassieke’ beeld dat we van de stijl hebben en is echt goed gemaakt. Zo goed dat de brouwerij met dit bier zelfs een gouden medaille behaalde tijdens de Brussels Beer Challenge 2021. In zo’n fel bevochten categorie zegt dat wel wat over hun kunnen en de medaille was dan ook een heel mooie kers op hun 5e verjaardagstaart.

Bier: Dominicains Tripel 8

  • Brouwerij: Brasserie 3F (NL)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 8,2%
  • Kleur: Goudblond en kristalhelder bier afgetopt door een weelderige witte schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Zachte en zwoele neus met wat geel steenfruit en wat banaan. Een vleugje koriander en een fris grassig en kruidig hop aroma.
  • Smaak: Vol en rijk. Romige, wat zoetige moutbasis. Fruitig. Goed gedoseerde hopbitterheid. Trekt vrij droog waardoor het erg vlot doordrinkbaar is. Frisse afdronk met een kruidige hint (koriander, peper).
  • Foodpairing: Westmallekaas 6+, cordon bleu met sla en natuuraardappelen, appel crumble, zandkoekjes.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open