‘DUVELSPACT’ TUSSEN MOORTGAT EN GOOSSENS

Duvel x Hof van Cleve

Wanneer een meesterbrouwer en een sterrenchef samen tafelen, ontstaan de beste ideeën. Honger naar innovatie, gevoed door de gemeenschappelijke passie voor gastronomie en gekruid met een flinke portie vakmanschap. Al deze ingrediënten zorgen voor een overheerlijke blend. Nog net voor het einde van het jaar, presenteren Peter Goossens van Hof van Cleve en Hedwig Neven van Duvel Moortgat een bijzonder en gelimiteerd speciaalbier.

Peter Goossens, Hof van Cleve: “Deze samenwerking is spontaan ontstaan, letterlijk tussen pot en pint. We hebben onze krachten gebundeld waarbij wij onze creatieve en gastronomische kennis konden combineren met de technische knowhow en het vakmanschap van het Duvel team. Het was zeer inspirerend en we zijn erg trots op het resultaat. De smaak is verrassend, complex en verfijnd.”

Hedwig Neven, brouwmeester Duvel-Moortgat: “Het speciaalbier is een blend van drie brouwsels, gerijpt op drie soorten vaten. Het resultaat is spectaculair met zeer mooie houten toetsen en een complexe smaak die bij elke slok verrast. Onze neuzen stonden in dezelfde richting en we konden onze inzichten delen. Ik vond het een hele fijne samenwerking en hoop dat er nog vele volgen.”

Duvel x Hof van Cleve degustatie bier is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen twee gepassioneerde teams: chef en sommelier van het Hof Van Cleve en de Duvel Barrel Aged Master blenders en brouwers.  De blend ontstond in de micro brewery in Puurs-Sint-Amands waar er eerst drie verschillende bieren werden gebrouwen die daarna werden gelagerd op drie types vaten : tequila, eik en whisky. Het speciaalbier werd nadien afgevuld in prachtige 75 cl flessen opdat het gekoeld kan geserveerd worden bij de verfijnde Belgische keuken die Hof van Cleve serveert.

De Duvel x Hof van Cleve zal geschonken worden in het Hof van Cleve in Kruisem, in het Duvel Depot in Puurs-Sint-Amands en in de bars van Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen, zolang de voorraad strekt.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open