Lamskoteletjes met tomaat & Liefmans Oud Bruin
Dit gerecht is klaar in een wip en is bovendien enorm smakelijk. Ideaal om te bereiden op een luie vrijdagavond. Dit wil één ding zeggen, gewoon doen. We serveren de koteletjes met een Liefmans Oud Bruin.
Ingrediënten:
- 12 lamskoteletjes
- 1 kg rijpe tomaten
- 20 blaadjes verse basilicum
- 2 teentjes look in plasjes gesneden
- Olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
- Bak ze even aan in hete olijfolie en voeg de look en basilicum toe.
- Gril de koteletjes in een hete grillpan.
- Serveer de koteletjes met de tomaten en met stokbrood.
Pairing:
De typische zoetzure smaak van het bier wordt verkregen door de blend van jong en oud bier. Naast het reeds genoemde friszure karakter wordt het bier gekenmerkt door toetsen van karamel, fruit en kruiden. De friszure toets vind perfect aansluiting bij de aciditeit van de tomaten, terwijl de karamel en de kruidige toets mooi aansluiten bij het gegrilde vlees. We are in heaven.
Cover © Bart Van der Perre
Foto © Duvel Moortgat