EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS

Gratin van aubergine & Vicaris Tripel

Deze gratin is een uitstekend alternatief voor de klassieke gratin dauphinois. Bovendien kan deze versie als hoofdschotel gegeten worden. Dit gerecht met zuiderse inslag zorgt voor een instant vakantiegevoel. We serveren hier een Vicaris Tripel bij.

Ingrediënten:

  • 4 aubergines
  • 400 gr mozzarella van buffel melk
  • 2 dl volle room
  • 2 dl volle melk
  • 4 teentjes look
  • Snuifje oregano
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 180°C
  • Snij de aubergines en mozzarella in dunne schijfjes en schik ze in een ovenschotel.
  • Kook de melk met de room, de knoflook en de kruiden. Kruid met peper en zout.
  • Giet het mengsel over de aubergines en de mozzarella.
  • Plaats de schotel gedurende 45 min in de oven.
  • Serveer met stokboord en een fris slaatje.

Pairing:

Dit is een vol, smeuïg en machtig gerecht. We zoeken dus een gelijkaardig bier. Onze keuze valt op een Vicaris Tripel van Brouwerij Dilewyns. Deze Tripel heeft een goudgele, heldere kleur en een witte romige schuimkraag. Het bier is lichtzoet met moutige tonen in combinatie met wat fruitigheid. De finale is licht bitter. Het gerecht en het bier appreciëren elkaars volle en romige karakter. Twee sterke persoonlijkheden die elkaar in evenwicht houden. De licht bittere toets zorgt ervoor dat het geheel behapbaar blijft.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open