EXCLUSIEF: DE BIERKEUZE VAN WOLVERINE

Wolverine is een fictieve superheld uit de stal van Marvel. Wolverine werd bedacht door auteur Len Wein en John Romita Sr., met de hulp van ‘Incredible Hulk’ tekenaar Herb Trimpe en maakte zijn debuut in 1974. Hij komt oorspronkelijk uit Canada. Als mutant beschikt hij over de zintuigen en reflexen van een roofdier en de mogelijkheid tot regeneratie wat hem in staat stelt te genezen van elke verwonding, hoe erg ook. Verder bezit Wolverine drie intrekbare klauwen per hand. Klauwen die deel uitmaken van zijn skelet. De sterk ontwikkelde zintuigen maken van Wolverine natuurlijk een superproever. Zijn bierkeuze is dan ook niet alledaags.

De regeneratie capaciteiten van Wolverine zorgen eigenlijk nog voor een bijzonder ‘onverwacht’ voordeel, hij kan zo goed als onmogelijk dronken worden en een kater is al helemaal iets waar hij niet mee rekening hoeft te houden. Zijn lichaam herstelt direct en dus kan hij bij manier van spreken de zuiplap uithangen zonder er ook maar enig naar ‘nawee’ van te ondervinden. Moest hij nog wat DNA ’te koop’ hebben zouden we wel interesse kunnen hebben … onbeperkt van heerlijk bier genieten …we’re not created equal, damn.

Het is echter niet omdat hij onbeperkt kan drinken dat hij zijn favorieten niet heeft natuurlijk … we vroegen het even na:

Lupulus blond: Een stevig gehopt bier uit de Belgische Ardennen. Een van mijn lievelingsbieren. De Latijnse naam van hop is niet voor niets ‘Humulus Lupulus’ aka kleine wolfsplant.

Wolf 8: Een beestig bier met een mooie volle afdronk met wat hopbitter en caramel van Brouwerij Wolf.

Wase Wolf: Het lievelingsbier van mijn confrater uit het Waasland. Een amberkleurig bier van Brouwerij Boelens.

Brouwerij Groninger: Alle bieren van deze brouwerij, because ‘It’s better to be a wolf for a day than a sheep all your life’.

Loup blond: Een zacht blond van Brasseurs de Lorraine, een mooie streek voor wolven in het Noordoosten van Frankrijk.

Golden Honey Ale: Een blond honing bier van de Canadese Wolf Brewing Company.

Lupus Lupus: Een echte cask ale met een fruitig hopkarakter uit het Britse Norfolk van de ‘Wolf Brewery’.

Steep Deep Freak: Een ongefilterde lager van Man and Wolf. Een brouwerij die mijn persoonlijkheid past.

IPA: Een toegankelijke IPA van de Ierse ‘Wicklow Wolf Brewery’.

Kwispelbier: Een bier voor onze allerkleinste wolfjes.

Oh ja, Wolverine doet uiteraard al zijn aankopen online via BeerWulf … logisch!

Cover © Century Fox

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open