FÜCHSCHEN

Düsseldorf is de stad van het Altbier, een bier van hoge gisting met gemiddeld 5% alcohol. Het wordt traditioneel gedronken uit een klein glas van 250ml. Wanneer je niet wilt laten merken dat je een toerist bent, bestel je in het restaurant ‘In de kleine vos’ van de Füchschen brouwerij dus beter geen halve liter van de tap. De Füchschen brouwerij kent een rijke geschiedenis en bestaat al sinds 1848 op de huidige locatie.

Hier moet je niet om een nieuw glas vragen. Zolang je geen bierkaartje op je glas legt, staat er voor je het weet een nieuw glas voor je neus. De bierliefhebber zal op de menukaart heel wat no-nonsense gerechten ontdekken die prima passen bij het Altbier. Het bekendste is schweinehaxe: krokant geroosterd varkensvlees. Maar de varkensschenkel is eveneens niet te versmaden. Wil je iets dat minder voor de hand ligt? Probeer dan eens de tartaar geserveerd op een geroosterd stokbrood in combinatie met tomaat en komkommer en uiteraard het Füchschen Altbier. Geen nood wanneer je niet snel genoeg je bierkaartje op je glas hebt gelegd. Je kan er ’s anderendaags weer terecht voor een stevig Duits ontbijt.

Ratinger Straβe 28 – Düsseldorf

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!