Ter ere van het jaar van het varken
Een varkensschouder is een zalig en sappig stukje vlees. Het vetlaagje rond het vlees zorgt voor een prachtige smaak. We stoven deze lekkernij in Kriek Cantillon en rode wijnazijn. Deze bereiding is echt slow cooking op zijn best. De aromaten die we toevoegen zorgen voor de nodige diepgang. Uiteraard serveren we hierbij een Kriek Cantillon
Ingrediënten:
- Een stuk ontbeende varkensschouder van ongeveer een 1,5 kg
- 15 cl rode wijnazijn
- 15 cl kriek Cantillon
- 10 cl water
- 10 verse laurierblaadjes
- 1 el gekneusde zwarte peperkorrels
- Olijfolie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Kruid de varkensschouder met peper & (zee)zout.
- Verhit in een pan met deksel de olijfolie.
- Schroei het vlees dicht (kleuren op hoof vuur) en haal het uit de pan.
- Deglaceer de pan met de rode wijnazijn, roer de aanbaksels los en laat inkoken.
- Voeg de kriek, het water, de laurierblaadjes en de zwarte peperkorrels toe.
- Leg jet vlees terug in de pan en leg het deksel op de pan.
- Laat het geheel 2 uur zachtjes garen.
- Serveer met stokboord en warme krieken.
Pairing:
We maken het ons gemakkelijk en serveren een Oude Kriek van Cantillon. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan?
Cover © Freepik.nl