Italiaanse topsalade met een Belgisch topbier
“Insalata Caprese” bestaat uit tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum. Dit gerecht heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt ook wel ‘Insalata Tricolore’ genoemd. Dit gerecht valt of staat met de kwaliteit van de producten. Zorg er dan ook voor dat je smaakvolle tomaten gebruikt, topmozzarella en een goede olijfolie. We kiezen ronduit voor “Mozzarella di Bufala” waarvan de structuur fijner en luchtiger is dan die met koemelk. We combineren dit oer Italiaans gerecht met witbier van vaderlandse bodem. We kiezen voor een St. Bernardus Wit van de gelijknamige brouwerij.
Ingrediënten (vier personen):
- 4 rijpe tomaten
- 2 bolletjes Mozzarella di Bufala
- Verse basilicum
- Olijfolie van topkwaliteit
- Versgemalen peper & (zee)zout
Bereidingswijze:
- Snij de tomaat en de mozzarella in plakken.
- Was de basilicum en rits de blaadjes van de takjes.
- Leg afwisselend een plakje tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes op een bord.
- Besprenkel de tomaten en de mozzarella met de olijfolie.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Pairing:
We combineren deze salade met een St. Bernardus Witbier. De zalvende structuur van het bier vormt een mooi geheel met de zachte romige kaas. De lichtzure inborst van het bier vindt een match met de frisse aciditeit van de tomaten. Een Italo-Belgo combine om u tegen te zeggen.
Indien u in het Antwerpse woont, kan u fantastische mozzarella kopen bij Cuore di Puglia. Een Italiaanse kaasmakerij en delicatessenwinkel in de Nationale Straat: https://cuoredipugliantwerpen.com
Cover foto ©Freepik