Kaasfondue à la Westmalle

Kaasfondue komt uit de Zwitserse bergen, waar ze wisten hoe je kou met kaas moet bestrijden. Het is romig, hartig en smaakt naar pure gezelligheid. Dippen, eten, lachen – het is comfortfood dat iedereen blij maakt. Soms is het ook een knoeiboel. Sla je exemplaar van ‘Asterix en de Helvetiërs‘ maar eens open.

Vandaag ruilen we de Alpen voor de Antwerpse Kempen! We maken een Belgische versie van kaasfondue met Westmalle-kaas en -bier. Romig, vol smaak en helemaal onze stijl. 

Ingrediënten:

  • 300 g Westmalle 2+, geraspt
  • 200 g Westmalle 12+, geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • Een flesje Westmalle Extra
  • 1 el citroensap
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el water
  • Versgemalen peper
  • Snuifje paprikapoeder
  • Stokbrood
  • Groenten zoals wortel, bloemkool en komkommer, in stukjes

Bereidingswijze:

  • Wrijf een fonduepan in met het teentje knoflook voor extra smaak.
  • Verwarm de Westmalle Extra op een laag vuur, maar laat het niet koken.
  • Voeg het citroensap toe en roer goed door.
  • Meng het maïszetmeel met het water tot een glad papje en voeg dit toe aan het bier. Roer tot het mengsel licht begint in te dikken.
  • Voeg de geraspte kazen beetje bij beetje toe en blijf constant roeren tot je een gladde, romige kaasfondue krijgt.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en paprikapoeder.
  • Serveer met stokbrood en een assortiment groenten.

Pairing:

Geniet van de fondue met een fris glas Westmalle Extra. Dubbel genieten gegarandeerd! 

Foto ©Trappisten Abdij van Westmalle

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
Registraties zijn open!