Kabeljauw à la Brett-Elle

Een kabeljauw klaargemaakt met Brusselse klasse producten: geuze en witloof. Voor iedereen die van vis, geuze en Brussel houdt.

Ingrediënten:

  • 4 stukken kabeljauwhaasje van 200 gr
  • 37,5 cl Brett-Elle
  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 12 kleine stronkjes grondwitloof
  • 1 el suiker
  • Hoeveboter
  • handvol fijngesneden bieslook
  • Pepper & zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Smelt een klontje boter in een sauspan en bak de sjalotten aan. Bestrooi met de suiker, kruid met pepper en zout en voeg de Brett-Elle toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg op het einden nog een klontje boter en de bieslook toe.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en gaar de stronkjes witloof op een zacht vuurtje (voeg indien nodig een geutje water toe).
  4. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de kabeljauw aan. Laat de vis verder garen in de voorverwarmde oven;
  5. Leg drie stronkjes witloof op elk bord, leg er een stukje kabeljauw op en lepel er de saus over.
  6. Serveer met gebakken aardappelen.

Pairing:

Nie zievere, trek een fles Brett-Elle open. Santé.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Prijsuitreiking op 18/11 tijdens Horeca Expo