Een kabeljauw klaargemaakt met Brusselse klasse producten: geuze en witloof. Voor iedereen die van vis, geuze en Brussel houdt.
Ingrediënten:
- 4 stukken kabeljauwhaasje van 200 gr
- 37,5 cl Brett-Elle
- 2 fijngesnipperde sjalotten
- 12 kleine stronkjes grondwitloof
- 1 el suiker
- Hoeveboter
- handvol fijngesneden bieslook
- Pepper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 180°.
- Smelt een klontje boter in een sauspan en bak de sjalotten aan. Bestrooi met de suiker, kruid met pepper en zout en voeg de Brett-Elle toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg op het einden nog een klontje boter en de bieslook toe.
- Smelt een klontje boter in een pan en gaar de stronkjes witloof op een zacht vuurtje (voeg indien nodig een geutje water toe).
- Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de kabeljauw aan. Laat de vis verder garen in de voorverwarmde oven;
- Leg drie stronkjes witloof op elk bord, leg er een stukje kabeljauw op en lepel er de saus over.
- Serveer met gebakken aardappelen.
Pairing:
Nie zievere, trek een fles Brett-Elle open. Santé.