L’ART D’EN BRASSER

– MADE IN BELGIQUE –

Vintage pin ups in ietwat suggestieve en ondeugende posities. Dat is wat je te zien krijgt op de flesjes van deze experimentele microbrouwerij. In Horrues, vlakbij Soignies, hebben kook- en gistingsketels de plek ingenomen van de schoolbanken in een voormalige school. Drie bierliefhebbers zijn er, net zoals zovelen, eerst in hun eigen keuken beginnen experimenteren, om het daarna (iets) groter te zien. Samen hebben ze de VZW “L’Art d’en Brasser” (een leuk woordspelletje in het Frans voor “de kunst van het brouwen” en “de kunst van het kussen”) opgericht, die de kunst van het brouwen probeert te koppelen aan andere vormen van creatieve kunst.

Eens per maand organiseren ze een openbare en interactieve brouwsessie om het brouwproces uit te leggen en om de creatieve kant van de bierproductie te tonen. Ze maken van deze gelegenheid eveneens gebruik om regelmatig hun installaties te delen met vakmannen en ontwerpers van her en der. Ondanks het feit dat ze geen verkooppunt hebben en enkel en alleen communiceren via internet en sociale media, hebben ze heel wat succes en is de vraag groter dan het aanbod. “We staan er enorm van versteld en zijn ook blij om te zien dat onze klanten van alle uithoeken van België naar hier komen om onze producten te kopen,” vertelde Pierre Delabie ons, verantwoordelijke van de VZW. “We zijn overigens momenteel aan het nadenken over de toekomst van l’Art d’en Brasser. We willen natuurlijk het creatieve en educatieve aspect van onze productie behouden, maar de huidige volumes die we brouwen zijn niet voldoende om er van te gaan leven.”

Een van de brouwerij haar bieren heet ‘La Lunatique’, die – zoals de naam in het Frans reeds doet vermoeden – bij elk brouwsel verandert en evolueert. Zo zijn er al verschillende versies van geweest met cuberdon-, druivensap- of peperkoeksmaak. Enkele andere bieren van hen zijn onder andere ‘La Belle de Noël’, ‘La Belle de Saison’ of ‘La Fougueuse’, een amberbier met de smaak van Luikse stroop. De mooie aanwezigheid van mout, de vrijwillige afwezigheid van te uitgesproken of bittere hoppen en een creatieve toets zorgen ervoor dat het gamma origineel, afwisselend, authentiek en kwalitatief is.

www.lartdenbrasser.be

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open