LOST IN SPICE

Het best bewaarde biergeheim van Antwerpen

In de sciencefiction serie ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’ is België een alternatief scheldwoord voor Fuck. Dit is weinig flatterend voor ons apenlandje aan de Noordzee. Gelukkig is ons land voor liefhebbers van ruimteavonturen -de eerste man op de maan was immers een rasechte Belg- en voor bierliefhebbers een waar paradijs. In een glas ‘Lost in Spice’ vinden beide groepen hun gading.

De brouwers bij De Koninck experimenteren er lustig op los. En de resultaten mogen er zijn! In maart 2017 lanceerde de brouwerij ‘Lost in Spice’. Dit heugelijke feit werd gevierd met een nieuwe muurschildering op de buitenmuur van de brouwerij. Met een raket die lijkt op te stijgen vanuit café de Pelgrim wordt het bier gelanceerd. Een kleine knipoog naar de raket waarmee stripheld Kuifje -de eerste mens op de maan- naar de maan vloog, Het bier leidde een sluimerend bestaan en verdween langzaam maar zeker uit de rekken in de supermarkten en drankenhandels. Maar nu is het bier -met aangepast recept- terug van weg geweest. Het is een van de best bewaarde geheimen van ’t Stad. Het bier is enkel verkrijgbaar in de taproom van De Koninck (u kan blikken voor thuis laten vullen). En de link met de ruimte blijft behouden. Om de kruiden toe te voegen gebruikten de brouwers een raketvormige hop gun, normaal gebruikt om hoppen te doseren. Een leuke verwijzing naar de raket in het logo, en de naam Lost In Spice.

Volgens hoofdbrouwer Sven Dekleermaeker is ‘Lost In Spice’ het antwoord op de vele IPA’s die er gemaakt worden. “Tijdens het dry-hopping proces hebben we de hoppen vervangen door kruiden. Ik spreek dan ook graag van dry-spicing”.

  • Brouwerij: De Koninck (BE)
  • Alcohol Volume %: 6,5%
  • Volume: 33 cl
  • Kleur:  Troebel en blond  met een fijne witte schuimkraag.
  • Geur/Aroma’s: Alle registers gaan open. Onze neus wordt verwend met een kruidig aroma met hinten van gember, koriander en citroen.
  • Smaak: Fris en kruidig met een zachte inborst met toetsen van fruit (banaan) en wederom kruiden. Volle afdronk.
  • Food pairing: Aziatische salade van gerookte kip, noedels en gemberdressing, kabeljauw met gekonfijte citroen,

Foto’s © Brouwerij De Koninck

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open