MAASTRICHTSE BIERBROUWERIJ ZUYD CRAFT WINT PRESTIGIEUZE PRIJZEN

Bierbrouwerij Zuyd Craft uit Maastricht wint goud en brons tijdens de prestigieuze bierwedstrijd ‘Dutch Beer Challenge’. Zuyd Craft pakt de medailles in de populaire categorieën: Blond en Tripel. Dat is afgelopen week bekend gemaakt tijdens de 8e editie van deze professionele bierproefwedstrijd in Nederland.

Nova 7 blond is bekroond met de gouden medaille in de categorie Licht Blond. Eigenaar en brouwmeester Bas Jacob (27 jaar) van Zuyd Craft kan zijn ogen niet geloven. “Dit is te vergelijken met het winnen van een gouden medaille op de Olympische Spelen”, aldus Bas. De jonge bierbrouwer moet zijn overwinning nog bevatten en viel direct opnieuw in de prijzen. Jura 8 Tripel wint de bronzen medaille. “Onze Jura 8 Tripel mag zich nu wanen in de top 3 van beste Tripel-bieren in Nederland.”

Maastricht Made

In 2016 start de Maastrichtse brouwerij met het maken van creatieve en opvallende bieren. Elke maand brengt Zuyd Craft één ‘funky’ special uit. Zo brouwden ze een Pornstar Martini New England IPA met vers tropisch fruit en een Tiramisu Pastry Stout met koffie van de Maastrichtse koffiebranderij Blanche Dael. “Maar na het maken van al die specials was het tijd voor klassieke en tijdloze bieren”, zegt Bas. De Mosa 6, een India Pale Lager, bijt het spits af. Opgevolgd door de Nova 7 Blond en Jura 8 Tripel. “De laatste toevoeging aan onze ‘Core Range’ bierlijn is de Saga 10, een Quadrupel met maar liefst 10% alcohol.”

Brouwen op sterrenniveau

Naast het brouwen van eigen bieren begeeft Zuyd Craft zich graag in de gastronomische wereld, in en rondom Maastricht. Afgelopen jaar werkte de brouwerij samen met Hans van Wolde van restaurant Brut172, die onlangs twee Michelin-sterren behaalde. In een spannende samenwerking ontwikkelen ze het Brut-bier ‘Aspero’. Gebrouwen met lokale granen, wilde bloemen en frisse bergamot. Daarnaast ontwikkelt Zuyd Craft samen met Chateau Neercanne een champagnebier, genaamd D’Artagnan. Zuyd Craft brouwt het aromatische bier met lokale ingrediënten en champagnegist. Het champagne-bier rijpt in de oude kalksteengrotten van Château Neercanne.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open