NEW ZEALAND SUNSHINE

Brand en Noordt Brouwen een collab

Brand Bierbrouwerij uit Wijlre komt met een serie collabs (collaboration brews) onder de naam ‘Collab Brewer Series’. De eerste collab, de New Zealand Sunshine, is gebrouwen samen met Brouwerij Noordt uit Rotterdam. De New Zealand Sunshine is een lager van 6,5% alc.vol. Door het gebruik van New Zealand-hoppen heeft het verfrissende bier een tropisch en fruitig karakter. Het bier, dat prima past bij het voorjaarsseizoen, wordt enkel en alleen afgevuld op fust en is vanaf begin mei exclusief verkrijgbaar bij Brand-horecazaken. Op = op!

Trots

Deze bijzondere New Zealand Sunshine werd op maandag 2 mei jl. gepresenteerd bij Brouwerij Noordt in Rotterdam. Rob Habets, brouwmeester van Brand, en Peter Rouwen, hoofd brouwzaken van Noordt, vertelden in aanwezigheid van aangesloten horecarelaties van Brand, hoe ze tot dit smakelijke voorjaarsbier zijn gekomen. Rob Habets is trots op de eerste collab uit een serie van toekomstige samenwerkingsbrouwsels: “Het was een prachtige ervaring om met Peter en zijn brouwteam samen te werken.” Peter Rouwen is erg tevreden over het resultaat van de samenwerking met Brand: “Niet alleen het bier is erg goed gelukt, ook de samenwerking met Rob Habets, een icoon in de Nederlandse bierwereld, was erg leerzaam.”

NL Bierproeffestival

Tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de Week van het Nederlandse Bier (19, 20 en 21 mei 2022) zullen Brand en Noordt samen een stand bemannen in de Grote Kerk in Den Haag, waar ook dit unieke bier geschonken zal worden.

Collab #2

De Brand Collab Brewer Series is een nieuw initiatief van Brand Bierbrouwerij, een idee mede geboren op verzoek van de Brand-horecazaken die aangaven graag met regelmaat de kans te hebben een uniek bier te kunnen schenken. Het is de bedoeling dat er twee keer per jaar een Op = Op bier gebrouwen gaat worden speciaal voor de Brand-horecazaken. In het najaar volgt #2/2022. Ook dan zal Rob Habets een collab gaan brouwen met Brouwerij Noordt.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open