NEDERLANDSE DUVELS

Eerste Nederlandse Duvelclub ’t Grensgeval krijgt eigen Duvelglas

De eerste Nederlandse Duvelvereniging ’t Grensgeval zag op 13 juli 2021 het levenslicht met ‘Grand Café De Graanbeurs’ in Terneuzen als thuishaven. Ze heeft als doelstelling om Duvel-liefhebbers en -collectors te verzamelen en leuke verenigingsactiviteiten te organiseren gelinkt aan het geliefde bier. Naast een naam kreeg ’t Grensgeval ook een eigen logo.

Dit eigen logo werd ontworpen door de bekende Belgische stripauteur Jan Bosschaert, die al eerder samenwerkingen met Duvel Moorgat had, waaronder het Nederlands jaarglas van 2001 de ‘Hopduvelin’, wat binnen de ‘Duvel-wereld’ is uitgegroeid tot een van de mooiste en meest populaire glazen voor de verzamelaars. Op de festiviteiten ter ere van 150 jaar Duvel Moortgat afgelopen september aanvaardde ook Michel Moortgat himself het peterschap van ’t Grensgeval waarop hij prompt poseerde met lidkaart nummer 1, een unicum voor de club! Zondag 10 april jl. was een bijzondere dag, met als ‘kroon’ op de dag, de komst van Jan Bosschaert en de publicatie van de drukproef van het eerste toekomstige eigen glas van de Club.

Op zondag 10 april jl. kreeg ’t Grensgeval, na maanden van coronabeperkingen, eindelijk de mogelijkheid om de club boven het doopvont te houden samen met haar inmiddels 170 leden. Dit deed ze feestelijk met de nodige toost en gebak, en in aanwezigheid van Jan Bosschaert, die tot erelid van ’t Grensgeval werd gekroond. Tijdens de festiviteiten gaf de club ook aan haar leden de primeur van het allereerste officiële eigen ’t Grensgeval Duvelglas dat er na de zomer zal komen, geschonken door Duvel Nederland. Het is fantastisch om de betrokkenheid te ‘voelen’ tussen de leden van het Grensgeval, Duvel en de ontwerpen.

Ronald Bimmel, Duvel Nederland: “Wij zijn trots op de eerste officiële Nederlandse Duvelclub! De leden zijn ambassadeurs voor onze brouwerij, en het enthousiasme is onbeschrijfelijk. Wij zullen deze club dan ook steunen waar mogelijk!”

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open