Kalfsschenkel, witloof en Tongerlo Prior.
Osso bucco is een echte Italiaanse klassieker die z’n oorsprong heeft in Milaan. Het is comfort food dat hart en ziel verwarmt. Je moet er wel even tijd voor nemen, want dit is slow cooking op zijn best. Vandaag bereiden we “Osso bucco Brabançonne” met witlof uit Kampenhout en Tongerlo Prior uit Haacht.
Recept voor 4 personen:
- 4 kalfsschenkels (osso bucco)
- 6 stronkjes witloof
- 200 gr. gerookt spek
- 1 dl Tongerlo Prior
- 1 dl kalfsfond
- 1 klontje boter
- 4 eetlepels bloem
- peper & zout
- 2 laurierblaadjes
Voorbereiding:
Was en snipper de stronkjes witloof fijn en snij het spek in dobbelsteentjes.
Bereiding:
Smelt het klontje boter in een pan en stoof het gerookte spek aan. Voeg de fijn gesnipperde stronkjes witloof toe en stoof ze glazig.
Meng goed onder elkaar, dek de pan af en laat 5 à 10 min. stoven.
Kruid de kalfsschenkels met peper en zout en wentel ze vervolgens door de bloem.
Verhit een klontje in een andere pan en bak de kalfsschenkels aan beide kanten goudbruin. Leg ze op de spek-witloof groentemengeling.
Blus de pan van het vlees met het bier en de kalfsfond. Schraap de braadresten goed los en giet over de kalfsschenkels. Voeg de laurierblaadjes toe en laat nog 1 u. 30 min. verder stoven op een zacht vuur.
Afwerking:
Schik de stukken kalfsschenkel in een diepe schaal en overgiet met de saus. Bestrooi met geraspte kaas en geef er tagliatelle bij. Serveer met een Tongerlo Prior.