RONDE VAN VLAANDEREN

Perfecte bier en kaasparing voor na/tijdens de ronde.

De ‘Ronde van Vlaanderen’ is de belangrijkste eendaagse wielerwedstrijd in België, die jaarlijks begin april wordt gehouden (meestal op de veertiende zondag van het jaar). In 2019 gaat de 103e editie van de ‘Ronde van Vlaanderen’ door op zondag 7 april. Ook zaterdag 6 april 2019 wordt opnieuw een heroïsche dag. Duizenden wielertoeristen treden dan in de voetsporen van Tom Boonen en Fabian Cancellara en rijden zelf hun Ronde van Vlaanderen. Wij geven alle sportievelingen alvast een ultieme pairing mee: Flandrien Gerijpt en Kwaremont bier.

De Flandrien Gerijpt rijpt zes maanden op houten planken. De kaas oogt licht geel met vrij veel ronde oogjes.  De smaak is romig met een pittige nasmaak. De kaas wordt gemaakt door De Kazerij in Wervik.

De kaas past perfect bij het blonde Kwaremont bier van Brouwerij de Brabandere, een bier met een alcoholgehalte gelijk aan de gemidelde helling van de gelijknamige berg. De bierversie van de Kwaremont heeft een fruitig en licht kruidig boeket en een verfrissende, fruitige en licht bittere afdronk. De pairing is easy going, beide lekkernijen vloeien gewoon naadloos in elkaar over. De beide partners respecteren elkaar en laten elkaar de ruimte om te schitteren. De pittigheid van de kaas wordt extra benadrukt door het bier.

Foto’s @Brouwerij de Brabandere & De Kazerij.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend