Een klassiek Vlaams gerecht bereid met een iconisch bier uit Antwerpen – een Bolleke Koninck natuurlijk. We weten zeker dat dit gerecht zelfs op de parking in de smaak valt!
Ingrediënten:
- 1,2 kg rundstoofvlees
- 1 grote ui
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 1 boterham met mosterd
- 2 flesjes ‘De Koninck‘ bier
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2,5 dl bruine fond
- 2 laurierblaadjes en 2 takjes tijm
- Boter
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Bak het stoofvlees mooi bruin aan in de boter (in kleine porties) en kruid met peper van de molen en een beetje zout.
- Haal het vlees uit de pan.
- Deglaceer de pan telkens met een beetje bruine fond en zet het vlees apart in een grote stoofpot.
- Fruit de ui, sjalot en look in dezelfde pan tot ze glazig zijn. Voeg dit toe aan het stoofvlees.
- Giet de flesjes ‘De Koninck’ bier en de resterende bruine fond over het vlees.
- Voeg de tomatenblokjes, de boterham met mosterd, tijm en laurier toe.
- Laat het geheel op een zacht vuur sudderen gedurende 2,5 uur, tot het vlees mooi gaar is.
- Serveer met sla en frietjes
Pairing:
Een Bolleke is de perfecte partner voor dit gerecht. De licht bittere en zachte smaken van het bier sluiten prachtig aan bij de rijke en hartige saus van het stoofvlees. Een klassieke combinatie die nooit teleurstelt!