X-serie als feest van experiment en vakmanschap Brouwerij Noordt uit Rotterdam viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan. Wat in 2015 begon in een oude brandweerkazerne aan de Zaagmolenkade, groeide in...
Brouwerij The Musketeers heeft een nieuw pareltje in haar Troubadour familie: Troubadour Aura, een elegante Strong Blond van 8,5%. Geen doorsnee blondje, maar een special edition die staat voor verfijning,...
Ons wekelijks bier Dit is wel echt een dagje dat al onze aandacht verdient, de dag van de hoofdpijn! Neen, we hebben het dus niet over de kater, maar wel...
Brouwerij De Leite voegt een Paljas Tripel Alcoholvrij toe aan het Paljasassortiment: een 0.0% speciaalbier dat helemaal trouw blijft aan de karaktervolle smaak van een tripel, maar dan zonder alcohol....
Blond Whisky Infused Begin september stelde Brouwerij Het Anker trots haar elfde Indulgence voor tijdens het Belgian Beer Weekend in Brussel. En dat was niet zomaar een editie: dit jaar...
Bon Secours is zo’n bier dat een tikje onder de radar blijft, maar eigenlijk alle troeven in handen heeft om indruk te maken. Gebrouwen in de Brasserie Caulier (per definitie...
Sinds 1702 brouwt Timmermans lambiek waarmee het de oudste lambiekbrouwerij ter wereld zou zijn. Een ‘oudje’ dat zichzelf wel blijft heruitvinden. Timmermans pakt uit met een gloednieuwe creatie: Oude Gueuze...
Dit najaar is het precies twintig jaar geleden dat Gert Christiaens de historische lambiekbrouwerij Oud Beersel nieuw leven inblies. Zijn missie was toen al duidelijk en is dat vandaag nog...
Waarom verkiest Bier Grand Cru een Bierpersoonlijkheid van het Jaar, vraagt u zich misschien af? Het antwoordis heel eenvoudig: bier is niet alleen een ongelooflijk lekkere drank, het is een...
Ach, niets heerlijkers dan wat te zondigen. Zegt men. (Mijn vrouw leest immers mee.) Plezier beleven met een zondares; daar zijn hele Franse bibliotheken mee volgeschreven. ‘Pécheresse’, zondares… het woord...
Ons wekelijks bier Vanavond barst op de Brusselse Grote Markt opnieuw het iconische Belgian Beer Weekend los – en dit jaar wordt het een feesteditie! Naar aanleiding van de rijke...
Laat maar komen! Het nieuws uit Brussel deed ons bijna van onze barkruk vallen: binnenkort zou alles tot 6% alcohol misschien onder het label “alcoholarm” mogen worden verkocht. Dat is...
Nieuw bier en feestweekend Een halve eeuw geleden startte Frank Boon zijn brouwerij in het hart van het Pajottenland. Vandaag, 50 jaar later, zet Brouwerij Boon die rijke traditie verder...
Dinsdag. In Europa officieel de derde dag van de week. Zondag is het begin, maandag heeft de eer om het startschot voor de werkweek te geven, woensdag staat bekend als...
Met een Vlierbeek Grand Cru? De zomervakantie is voorbij, de boekentassen worden weer gevuld, en de ochtendspits gaat weer deel uitmaken van de realiteit. De eerste september is een belangrijke...
ontdek de magie achter het mout! Mouterij Dingemans, een trotse, onafhankelijke familieonderneming sinds 1875, viert in 2025 haar 150-jarig bestaan. Vijf generaties lang bleef de mouterij in handen van dezelfde...
Tien jaar geleden waagde de bierproefclub in Turnhout het gedurfde avontuur: een eigen brouwerij oprichten. Vandaag, miljoenen liters later, is Brouwerij Het Nest een vaste waarde in de Belgische bierwereld....
Ons wekelijks bier Laatste vrijdag van de zomervakantie en maandag mag iedereen weer plaats nemen op de schoolbanken. Wel, iedereen is misschien wat veel gezegd… De Waalse studenten hebben het...
wetenschap ontdekt nieuwe inzichten Iedere bierliefhebber weet het: een bier zonder schuimkraag is als een café zonder stamgasten – het klopt gewoon niet. Maar waarom blijft dat schuim de ene...
Na weken van stemmen door fans en een spannende finale tussen de 12 beste cafés van het land, is Café De Vischmijn uit Antwerpen officieel gekroond tot het beste Stella...