VIER MET BIER

Een klassiek kerstmenu vergezeld van bier.

Wij gaan dit jaar voor een klassiek kerstdiner. Alle suggesties voor dit kerstmenu zijn dan ook traditioneel en geworteld in onze Belgische eetcultuur. Niets is immers zo lekker op een koude kerstdag dan een klassieker uit grootmoeders keuken. Niemand maakt dat beter klaar dan oma.’ Het is een waarheid als een koe die regelmatig terugkeert aan de kersttafel wanneer klassiekers uit de Belgische keuken op tafel verschijnen. Met deze selectie keren we terug naar onze kindertijd. Natuurlijk pairen we al dat lekkers met bier.

Bier Grand kerstmenu

Oesters met Deus Brut Flandres

Deze zilte delicatesse past wonderwel bij het frisse, complexe, kruidige en prikkelende bier.

Tomaat-Garnaal met Rodenbach

De zilte, lichtjes zoete smaak van garnaal gecombineerd met de zoetzure fruitigheid van het bier -dat ook een subtiel en nauwelijks waarneembaar bittertje heeft, afkomstig van de eiken foeders waarin het bier gerijpt is- is fenomenaal.

Tomatensoep met veel ballekes en Orval

Soep en bier zijn geen goede compagnons. Te nat naar onze smaak. Maar voor een tomatensoep met ballekes gecombineerd met een oude Orval maken we graag een uitzondering. Het bier begeleidt de soep naar hogere sferen.

Gevulde kalkoen met Westmalle Tripel

Het delicate vlees van de kalkoen en de gewelddadige vulling vereist een bier dat in vele markten thuis moet zijn: subtiel, delicaat en toch bijzonder krachtig en intens. Zoek niet verder, een Westmalle Tripel is de perfecte oplossing.

Mokka kerststronk met Bush de Noel

Wat past er nu beter bij een kerststronk- bush de Noel in de taal van Molière- dan het gelijknamige bier van brouwerij Dubuisson.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open