De Vierhoekhoeve uit Gijzenzele is bekend om zijn bierkazen. De hoeve is gelegen op de grens van vier gemeenten: Gijzenzele, Landskouter, Melle en Gontrode in de provincie Oost-Vlaanderen. De hoeve...
Boulet Sauce Lapin Balletjes … ze zijn niet meer weg te denken uit onze eetgewoontes. In de soep, als ‘boulet’ in het frietkot, in tomatensaus, of op Luikse wijze! De...
Dat liefde door de maag gaat is en welbekend. Dat integratie tussen verschillende culturen ook door de maag gaat is minder geweten. We proberen ons ‘gerechtje’ bij te dragen en...
De Dulle Griet is een wereldberoemd schilderij van Pieter Bruegel de Oude. De Dulle Griet is ook een feministe avant la lettre. Van haar wordt gezegd dat ze voorwerpen rooft...
Kip Curry De ‘oorsprong’ van de curry moet je in de streek rond Indië zoeken, maar dat het ondertussen misschien wel een van de meeste verspreide gerechten geworden is, hoeft...
‘Bienvenue chez les Ch’tis’ is een Franse film uit 2008 geregisseerd door Dany Boon. De film trok in Frankrijk meer dan 20 miljoen bezoekers. en verbrak het record van de...
Blue Stilton wordt door de Engelsen de ‘Koning der Kazen’ genoemd. Deze pikante blauwaderkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. De kaas is beschermd en mag maar in zes kaasmakerijen worden...
De kaas van Orval wordt vervaardigt in ‘Fromagerie de l’Abbaye d’Orval’ onder het toezicht van de Trappisten. De kaasmakerij en brouwerij zijn gelegen in Villers-devant-Orval, een dorpje in de Gaume....
In het recentste nummer van Bier Grand Cru stelt wijnjournalist Alain Bloeykens dat België een echt wijnland is. Zijn argumenten kan u lezen in het magazine. Voor ons was het...
Skrei & Valeir Blond Skrei is een geweldige lekkernij uit Noorwegen. Het vlees is witter en vaster dan dat van de gewone kabeljauw. De skrei staat ook bekend om zijn...
Carrefour pakt uit met een exclusief gamma charcuterie ‘De Belgen’. Hun promo luidt als het volgt: “Bij de borrel, als voorgerecht of in een gratin: ga voor de authentieke smaken...
Bloedworst met rode kool Bloedworst met appel en rode kool is een echte Belgische klassieker. Het is bovendien een budgetvriendelijk en eenvoudig te bereiken gerecht. Ideaal dus voor een winterse...
Bier, in alle verscheidenheid van kleur, geur en smaak, staat vandaag de dag volop in de belangstelling. Op de golven van de bierrevolutie die vanuit Amerika tot ons kwam veroverden...
U houdt van geitenkaas en zeker wanneer die in as gerold is? Deze oeroude bewaartechniek met as maakt de kaas nog wat pittiger. Hierbij onze tips voor de perfecte bier-geitenkaas...
Dat de liefde van de man (én de vrouw!) door de maag gaat, dat weet iedereen. Tijd dus om je liefste met Valentijn te verwennen met een opwindende culinaire verrassing....
Saltimbocca alla Belgica Saltimbocca betekent letterlijk ‘spring in de mond’ vanwege de volle en overheerlijke smaak van dit eenvoudige vleesgerecht. De lekkernij is oorspronkelijk afkomstig uit de Italiaanse hoofdstad. Maar...
nu de bierbar nog! Overmorgen mogen onze kappers onder strikte voorwaarden de deuren openen. Volgens onze premier Alexander De Croo is lichaamsverzorging essentieel: “We zijn er ons van bewust dat...
Maasdammer kaas wordt ook wel de Hollandse Emmentaler genoemd. De kaas heeft de kenmerkende grote gaten gemeen met zijn Zwitserse neef. De karakteristieke gaten in de kaas ontstaan door het...
Onglet met sjalottensaus De ‘onglet’ of ‘beenhouwersbiefstuk’ is één van onze meest favoriete stukjes rundvlees. De ‘onglet’ is de verlenging van het middenrif van het rund. Het is een zeer...
De Boulette d’Avesnes ziet eruit als een kegel. De kaas wordt geproduceerd in Nord-Pas de Calais en was oorspronkelijk arme mensen kost. Tegenwoordig wordt de kaas vrijwel geheel gemaakt uit...