Artikels

‘Chili con carne’ is een verbastering van het Spaanse ‘Chile con carne’ , hetgeen ‘pepers met vlees’ betekent. Dit gerecht is echter noch Spaans, noch Zuid-Amerikaans. De populaire stoofschotel is...

Vandaag lanceert Brouwerij Pirlot een nieuw bier. Brouwerij Pirlot in Zandhoven onderging dit jaar een totale makeover. Eind vorig jaar nam Pirlot de Serafijn Bieren van brouwerij Achilles uit Itegem...

Een echte West-Vlaamse klassieker: Oud Rood bier uit Roeselare en heerlijke griet uit onze Noordzee. Griet heeft mager, wit en stevig vlees. Net als het uiterlijk lijkt ook het visvlees...

Het grootste bierfestival van China was dit jaar toe aan haar 29e editie. De Golden Beach in Qingdao vult zich gedurende vijf weken -en dit jaar wegens succes verlengd met...

Voltooid Verleden Tijd? Vanaf 2 september gelden voor alcoholreclame strengere regels. Drankproducenten die reclame willen maken voor alcoholische dranken zullen voortaan éérst advies moeten inwinnen bij de Jury voor Ethische...

Morgen is het de naamdag van de heilige Bernard of Bernardus van Clairvaux. Een goede aanleiding voor brouwerij St. Bernardus om van de dag ook een echte ‘St.Bernardus Day’ te...

Zure haring, opgelegde haring, ingelegde haring, rolmops, haringfilets, … allemaal namen voor een product dat vroeger dagdagelijks gegeten werd. We bereiden een zomerse salade die bulkt van de frisse zuren....

een Bolleke! Het De Koninckbier is even typisch Antwerps als de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het MAS en Pieter Paul Rubens samen. En toch, vraag in Antwerpen een De Koninck op café en...

Kabeljauw is een beenvis en behoort tot de orde van de … euh kabeljauwachtigen. Het is een typische koudwatervis en leeft ook in onze Noordzee. De beste kabeljauw koop je...

Brussel, Bier en lekker eten Voor het Belgisch onderonsje op de Grote Markt is het nog wat langer wachten, maar binnen een goede twee weken is het de beurt aan...

Een simpele cocktail voor zomerse dagen met een Belgische, Duitse en wat meer exotische toets. We maken een cocktail van Weizen bier en bananen sap. De smaaklink is overduidelijk. We...

‘Gravad Lax’ is Scandinavisch voor ‘begraven zalm’. De middeleeuwse gewoonte om gezouten zalm drie maanden onder de grond te bewaren ligt aan de basis van een culinaire klassieker. Het zout...

Fedor Vogel Fedor Vogel is de Nederlandse evenknie van Ben Vinken. Of van Luc De Raedemaeker. Of van allebei. U mag het zeggen. Feit is dat Fedor al sinds 2008...

Cool place to be(er) Blijkbaar is de tijd gekomen dat we niet meer in de winter gaan moeten reizen op zoek naar wat warmte en zon in het zuiden, maar...

Wat het werkelijk wordt zien we morgen wel, maar het KMI voorspelt alvast de warmste dag ooit. Of de records gebroken worden, is eigenlijk enkel van belang voor de statistieken,...

Vandaag mixen we een echte Antwerpse cocktail met Seef van de Antwerpse Brouw Compagnie en Strange Donkey Gin. Een flinke scheut pompelmoessap zorgt voor een verfijnde bittere toets. Dit is...

Nageltje klop … zo eenvoudig, maar o zo leuk en gegarandeerd een goede basis voor ambiance. Ooit was dit zelfs de lokaas van studentencafé de Pi-Nuts aan het Sint-Pietersplein, maar...

Na wat koelere dagen gaat de thermometer weer goed omhoog. Het is dan altijd interessant om een goed terrasje in gedachte te hebben voor een fris glas bier. Sinds kort...

Smeren die kelen! Een bezoek aan de Arteveldestad vanop het water is altijd de moeite, maar tijdens de ‘Gentse Feesten’ is dat nog een stuk leuker. Dan vaart de zangboot...

Rudi Ghequire Bij het voorstellen van Rudi komt één vraag meteen boven drijven … Waar beginnen? Sinds zijn eerste contact met Rodenbach zo’n 37 jaar geleden is Rudi stilletjes aan...

Populair
Beer Agenda

Belgian Beer Weekend

Van:05/09/2025

Tot:07/09/2025

Op locatie

BEER EXPERIENCE

Van:24/09/2025

Tot:24/02/2025

Op locatie

Dutch Beer Challenge

Van:16/04/2025

Tot:16/04/2025

Op locatie

Brussels Beer Challenge Prijsuitreiking

Van:18/11/2024

Tot:18/11/2024

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
Registraties zijn open!