Een hotdog is een wereldberoemd gerecht. Het is vrij simpel te bereiden: een worstje, een broodje, mosterd of ketchup, meer hebben we niet nodig. Het is de ideale snelle hap. Met een klein beetje moeite en fantasie kunnen we deze eenvoudige hap omtoveren tot een culinair meesterwerkje. Natuurlijk serveren we onze creatie met bier.
Ingrediënten (vier personen):
- 4 frankfurter worsten
- 4 langwerpige broodje
- 150 gr. oud belegen Postel kaas
- 2 lente-uitjes
- bosje winterpostelein
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el ketchup
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Snij de kaas in plakjes.
- Snij de lente-uitjes fijn.
- Meng 1 tl tomatenpuree met 1 el ketchup, 1 el olijfolie en de lente-uitjes.
- Pocheer de frankfurter-worsten 3 minuten in net niet kokend water.
- Snij de broodjes open en bestrijk ze met de tomatensaus.
- Leg de worsten erop en dek af met de kaas.
- Verwarm de hotdogs 5 minuten in de oven.
- Werk af met winterpostelein
Pairing:
Serveer deze smakelijke hotdog met een fris en hoppig bier met voldoende body en inhoud. Een Bellefleur van De Dochter Van De Korenaar of een Hopsinjoor van Brouwerij Het Anker zijn uitstekende voorbeelden.