DE KONING DRINKT

De Koning Drinkt is de titel van een album van Suske en Wiske en wie Bier Grand Cru leest weet dat bier in die stripreeks wel vaker een belangrijke rol speelt (zie BGC#9). Maar over deze iconische striphelden willen we het nu even niet hebben. Het gaat ons eerder over wat de koning best zou kunnen drinken om zijn taart te begeleiden. Het is nu eenmaal 6 januari – Driekoningen – en daar hoort een frangipanetaart bij met een boon in om te bepalen wie zich voor een dagje de koning mag voelen.

Voor de oorsprong van deze vreemde traditie verwijzen we graag naar ons stukje van 3 jaar geleden, vandaag gaat het ons gewoon om spijs en drank. We zijn nooit zo fan geweest van ‘Dry January’ (noch van de daaropvolgende Tournée Minérale) en vinden koffie niet perse de beste keuze om bij dit amandelgebak te drinken. Vooral omdat wel wat bakkers een eigen toets geven aan hun Driekoningentaart en niet zelden is dit door het wat op te frissen met een beetje ‘zeste’. Als uw bakker in die categorie zit ga je echt beter voor een begeleidend bier, want ‘zeste’ en koffie is niet perse een ‘match made in heaven’ (of wij zijn alvast toch niet meteen fan).

Een variante van de Driekoningentaart waarbij we een biersuggestie willen doen, die we drie jaar geleden nog niet konden doen, want het bier was er nog niet. Met de Holy Lucky Ginger blijf je bovendien in de ‘goddelijke sferen’ en zit de kans er wel in dat je uitroept : “Hallelujah, dit is wat ik al jaren miste op 6 januari.”

Het zacht blonde bier heeft een moutbasis die net sterk genoeg is om gelijke tred te houden met de taart. Tegelijk is het licht genoeg om de machtige taart niet nog zwaarder te laten overkomen. De erg evenwichtige toevoeging van limoenblad, citroengras en gember zorgen voor een frisse noot die bovendien perfect aansluit bij dat beetje zeste dat ook de bakker niet achterwege kon laten om zijn gebak te verfrissen.

Probeer het gewoon en je zult meteen merken waarom ze bij Hallelujah Brewery hun bier in flessen van 50 cl bottelen en die 33 cl minder genegen zijn.

Als je ook nog eens wil weten wat die hele Kerststal het liefst drinkt dan moet je er zeker eens dit stukje bekijken.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open