EASY FRIDAY NIGHT BEER DINNERS

Snelle kalkoen met Gulden Draak

Ho Ho Ho Merry Christmas! Het is Kerstavond en traditioneel staat er kalkoen op het menu. We maken vandaag een snelle, maar superlekker versie, gearomatiseerd met Gulden Draak Classic. Na het verorberen van dit gerecht, brengen we schuddebuikend een ‘ho ho ho’ te berde.

Ingrediënten:

  • 1 kg kalkoengebraad
  • 2 uien in fijne ringen gesneden.
  • 100 gr veenbessen compote
  • 1 flesje Gulden Draak Classic
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • Goede boter
  • Peper & Zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een pot.
  2. Kruid de kalkoen met peper en zout.
  3. Braad de kalkoen aan in de hete boter.
  4. Voeg de uien toe en laat kleuren.
  5. Voeg het bier, de compote en de kruiden toe. Kruid met peper en zout.
  6. Laat 45 minuten garen.
  7. Serveer met kroketten en een slaatje van witloof.

Pairing:

We gaan voluit voor een machtige Gulden Draak Classic. Het bier past mooi bij de kruiden en het … bier in het gerecht. De fruitige toetsen gaan mooi samen met de veenbessen compote. Dit is een mooie combinatie voor een fijne Kerstavond.

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
BRUSSELS BEER CHALLENGE 2024
Inschrijvingen zijn open