Pasta carbonara & Gentse Strop
Een super romige pasta met (magere) spekreepjes, slagroom en Grana Padano. Heel makkelijk te maken en een favoriet bij vele gezinnen. Dit is dus een ideaal vrijdagavond gerecht.
Ingrediënten:
- 500 gr pasta
- 400 gr gerookt spek in blokjes
- 2 fijn gesnipperde uien
- 4 eierdooiers
- 25 cl room
- 500 gr spaghetti
- Goede boter
- Nootmuskaat
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Kook water voor de pasta.
- Voeg zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen.
- Smelt de boter in een pan en voeg de uien en het spek toe.
- Laat even bakken.
- Voeg de room toe en verwarm. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Verdeel de saus over de pasta en meng.
- Serveer de pasta in diepe borden en leg een eierdooier op elk bord.
Pairing:
We kiezen voor een Gentse Strop. Dit blonde bier is vrij pittig met hinten van kruiden, gist en hop. Ook de mout is prominent aanwezig en het bier wordt gekenmerkt door een bittere en droge afdronk. Het past dan ook uitstekend bij het smeuïge pastagerecht en zorgt voor een verfrissende toets.