GOOD KOMPAANY

Jasper Langbroek en Jeroen Ditmarsch leerden elkaar op school kennen. Beide kompanen starten in 2012 met brouwerij Kompaan in Den Haag. Kompaan valt absoluut onder wat men zou beschouwen als een ‘Craft Brewery’ en de bieren zijn geliefd in binnen-en buitenland. Kompaan is ook een ‘Beer Bar’ met twintig bieren van de tap. Uiteraard staan vooral de eigen bieren in de kijker, maar daarnaast is er ruimte voor bieren van bevriende brouwerijen. Ook aan de hongerige mens wordt gedacht. De bar serveert huisgemaakte BBQ-gerechten, artisanale kaas- en charcuterie schotels en in huis gerookte noten. Regelmatige organiseert de staf live optredens, kleine festivals en tap takeovers: bevriende brouwerijen die de tapkranen voor een avond overnemen onder het motto ‘Keep your friends close, and Kompaan closer!’.

Een hoogtepunt voor de Haagse brouwers was de winst bij de Dutch Beer Challenge 2017. Bloedbroeder, een Russian Imperial Stout werd verkozen tot Het Beste Bier van Nederland.

  • Brouwerij: Kompaan Brewery (NL)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 9,1%
  • Kleur: Zwart als een maanloze nacht met een beige schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Complexe en intense neus met hinten van chocolade, port, donkere mout en mokka.
  • Smaak: De smaak is een doorslag van de aroma’s, met andere woorden: vol, complex en intens met een alcohol opstoot in de finale.
  • Food pairing:  Hertenbiefstuk met chocolade saus, Pas de Bleu kaas, chocolade moelleux, bij het haardvuur.

Foto’s © Bart Van der Perre

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2025
In december starten de inschrijvingen!