Fusilli met waterkers en Achelse Blauwe
Dit gerecht is een stoere delicatesse. Het combineert het beste uit beide werelden: elegante Italiaanse Savoir-Faire en topproducten van eigen bodem. Bovendien staat het gerecht snel op tafel. Dit is de ideale dagelijkse kost. We combineren deze lekkernij met een klassieke Blonde Achel of met een “My Antonia” Imperial pilsner van Birra Del Borgo.
Ingrediënten:
- 400 gr. fusilli
- 150 gr. waterkers en enkele extra blaadjes
- 150 gr. Achelse Blauwe in kleine blokjes
- 150 ml. volle melk
- peper en zout
Bereidingswijze:
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar.
Pureer de waterkers in een blender. Verwarm de melk en voeg de Achelse Blauwe en de gepureerde waterkers toe. Kruid met peper en zout.
Roer de pasta onder de waterkers-kaassaus. Serveer in diepe borden en garneer met de extra blaadjes waterkers.
Cover ©Rustichella d’Abruzzo